Cle - Hulpaanbieder namens organisatie & Hulpvrager namens organisatie

Lid sinds: 2 aug. 2022

Plaats:
Filmwijk (Almere)
Verklaring Omtrent Gedrag
Ja
Even voorstellen:
Ik ben wijkwerker en werkzaam in Wijkteam Filmwijk Danswijk Parkwijk. en in Almere Hout als sociaal kwartiermaker. Mijn specialisatie is opbouwwerk en mijn werkgever is De Schoor - Welzijn Almere..

De rol van de opbouwwerker is gericht op het proces van verbinden en samenwerken van bewonersinitiatieven en wijkprofessionals onderling. Het managen van wederzijdse verwachtingen, elkaar leren kennen en weten te vinden.

Het opbouwwerk doet ook aan belangenbehartiging en biedt ondersteuning aan bewoners(initiatieven) en buurtontmoetingsplekken. Ondersteuning is daarbij gericht op hoe een initiatief tot bloei kan komen, empowerment en het vergroten van draagvlak onder bewoners en professionals. Verschillende partners in de wijk kunnen deel zijn van de uitvoering van een bewonersproject of -activiteit.

De Opbouwwerker speelt daarnaast een belangrijke rol bij het agenderen en signaleren van thema’s in de wijk en bij het bekendheid geven en het zichtbaar maken van bewonersinitiatieven en maatschappelijke voorzieningen.
Mijn ervaring:
Ik ben sinds 2015 werkzaam bij De Schoor als opbouwwerker in het Wijkteam.

  • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Almere voor elkaar
  • Cle is eerder via deze website geholpen

Cle
100% profielsterkte
Aangesloten bij:
De Schoor, Welzijn in Almere