Mantelzorg film
"Ik zorg voor mijn moeder"
Uit cijfers blijkt dat 18% van alle volwassenen in Almere mantelzorger is. Dit zijn bijna 30.000 Almeerders én dan hebben wij de jonge mantelzorgers van 4 t/m 18 jaar, nog niet eens meegeteld. Een totaal dat dus nog veel groter is en ook alleen maar zal toenemen. Door de vergrijzing, het feit dat we steeds langer thuis moeten wonen, tekorten in de zorg waardoor we vaker en langer voor elkaar moeten zorgen.
Het Expertisecentrum Mantelzorg van de VMCA richt zich op het (h)erkennen, informeren en waar wenselijk ondersteunen van al deze Almeerders. Toch zien wij nog veel te vaak dat mantelzorgers zichzelf niet als zodanig (h)erkennen, waardoor zij geen gebruik maken van de beschikbare informatie en ondersteuning. Ook de omgeving heeft niet altijd duidelijk wat mantelzorg nou precies is en welke impact het kan hebben op individuen en gezinnen.
Omdat mantelzorg iets is wat ons allemaal (indirect) raakt, starten wij een grote bewustwordingscampagne: 'Ik zorg voor mijn moeder'. Het Expertisecentrum Mantelzorg van de VMCA heeft samen met Studio Frameworks een indringende film gemaakt over een doorsnee dag in het leven van een mantelzorger. Laat je meenemen in het verhaal van Vanessa en haar gezin. Vanessa is mantelzorger voor haar moeder die niet alles meer zelf kan. De film neemt je mee in een dag uit haar leven en je ziet hoe de drukte toeneemt: regelen, werken, dochter, samenwerken, zorgen maken en weinig aan jezelf toekomen.
Voor wie zorg jij? Of heb jij een goede vriend(in), familielid of collega die voor iemand zorgt? En welke impact heeft dat op jou of op hen? Hoeveel ballen zijn er hoog te houden, ben je op de hoogte van de regelingen, activiteiten en ondersteuning die er zijn voor mantelzorgers? Met al deze vragen kan je bij ons terecht, via onze website of in gesprek met één van onze fijne consulenten. Mantelzorg is iets wat je vaak met liefde voor een ander doet, en daarin zijn wij er ook voor jou!
VMCA, voor mantelzorgers
Contact:
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de VMCA.
Telefoon: 036 534 14 04
E-mail: [email protected]
Website: www.vmca.nl
Socials: @VMCAalmere