csrf
Almere voor elkaar logo
Almere voor elkaar

Algemeen bestuurslid gezocht.

Externe communicatie, marketing en fondsenwerving. Stichting Wensjes is op zoek naar een enthousiast bestuurslid dat zich wil inzetten voor onze missie om armoede te bestrijden en voedselnoodhulp aan te bieden aan kwetsbare huishoudens in Almere. Als algemeen bestuurslid met verantwoordelijkheid voor de externe communicatie, marketing en fondsenwerving speel je een cruciale rol in het vergoten van onze impact en het versterken van onze maatschappij. Je zult deel uit maken van een stabiel bestuur, nu bestaande uit 4 leden. Verantwoordelijkheden: - Vertegenwoordiging van Stichting Wensjes - contact onderhouden met donateurs en andere relevante partijen - Persberichten coördineren, nieuwsbrieven maken en evt, sociale media activiteiten aanvullen - Marketingstrategieën ontwikkelen om onze zichtbaarheid te vergroten. - Creëer content voor onze sociale media kanalen - Helpen bij het samen organiseren van evenementen campagnes organiseren om het bewustzijn van de mensen te vergroten - Identificeer financieringsmogelijkheden en subsidiekansen Ervaring in communicatie en fondsenwerving is gewenst. Affiniteit met maatschappelijke kwesties en vraagstukken en de missie van de stichting in stand houden. Wij zoeken een enthousiast bestuurslid die pro actief is en een goede teamgeest heeft. Dit is vooral in eigen tijd te besteden, we vergaderen eens in de 2 maanden. Pre: op de hoogte zijn van de governance Code cultuur en volgens richtlijnen de wervingsprocedure uitvoert. Wij kijken uit naar je mail en ons nieuwe bestuurslid.

Lees meer

structureel

De Gouwen: Lindengouw, Muidergouw en Peppengouw

Marketing & communicatie
Bestuur & organisatie
Media & design

Beschrijving

Externe communicatie, marketing en fondsenwerving.
Stichting Wensjes is op zoek naar een enthousiast bestuurslid dat zich wil inzetten voor onze missie om armoede te bestrijden en voedselnoodhulp aan te bieden aan kwetsbare huishoudens in Almere.
Als algemeen bestuurslid met verantwoordelijkheid voor de externe communicatie, marketing en fondsenwerving speel je een cruciale rol in het vergoten van onze impact en het versterken van onze maatschappij. Je zult deel uit maken van een stabiel bestuur, nu bestaande uit 4 leden.
Verantwoordelijkheden:
- Vertegenwoordiging van Stichting Wensjes
- contact onderhouden met donateurs en andere relevante partijen
- Persberichten coördineren, nieuwsbrieven maken en evt, sociale media activiteiten aanvullen
- Marketingstrategieën ontwikkelen om onze zichtbaarheid te vergroten.
- Creëer content voor onze sociale media kanalen
- Helpen bij het samen organiseren van evenementen
campagnes organiseren om het bewustzijn van de mensen te vergroten
- Identificeer financieringsmogelijkheden en subsidiekansen

Ervaring in communicatie en fondsenwerving is gewenst. Affiniteit met maatschappelijke kwesties en vraagstukken en de missie van de stichting in stand houden.
Wij zoeken een enthousiast bestuurslid die pro actief is en een goede teamgeest heeft. Dit is vooral in eigen tijd te besteden, we vergaderen eens in de 2 maanden.
Pre: op de hoogte zijn van de governance Code cultuur en volgens richtlijnen de wervingsprocedure uitvoert.
Wij kijken uit naar je mail en ons nieuwe bestuurslid.

Praktische informatie

Maandelijks 0 tot 10 uur

Locatie

De Gouwen: Lindengouw, Muidergouw en Peppengouw

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Marketing & communicatie
Bestuur & organisatie
Media & design
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Almere

Gezelschap gezocht

Zorggroep Almere, locatie De Overloop

Wij zoeken een maatje met levenservaring en mondig is en deze bewoner bezoekt in De Overloop. Dhr. Is op zoek naar een vrouwelijke vrijwilligster om mee te lunchen, koffie drinken of een dagje mee weg te gaan. Ben jij die vrijwilliger die wekelijks een glimlach op het gezicht van deze bewoner weet te toveren? De Overloop is een woonzorgcentrum en ligt in het centrum van Almere Haven. De Overloop heeft een grote binnentuin met een aan aantal gezellige zitjes. Iedere bewoner heeft zijn eigen huishouden ongeacht de mate waarin iemand hulp nodig heeft. Er wonen zowel mensen die verzorging en ondersteuning nodig hebben, als mensen die zijn aangewezen op intensieve begeleiding, verpleging en behandeling. Wij willen dat iedere bewoner, vrijwilliger en medewerker zich bij ons thuis voelt. Wie ben jij? *Je bent mondig en hebt levenservaring. *Je bent sociaal en geduldig *Je weet een vertrouwensband op te bouwen *Je bent fysiek in staat een rolstoel te duwen *Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal Wat ga je doen? *De bewoner vindt het fijn een gezellig praatje te maken en kopje koffie met je te drinken. *De bewoner is ook graag buiten om een frisse neus te halen. Wat bieden wij? *Wij bieden je een uitdagende vrijwilligersplek en een zinvolle invulling van je vrije tijd. *De mogelijkheid je kennis, vaardigheden en talenten in te zetten *De mogelijkheid je sociale contacten uit te breiden. *Wij denken met je mee in flexibele inzet zodat je privéleven en vrijwilligerswerk in balans zijn. *Er worden trainingen en cursussen aangeboden *Woon je wat verder weg dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag

Structureel
Almere

Samen sporten is Super COOL!

Stichting Super COOL Almere

Bij Super COOL! sporten en bewegen deelnemers met en zonder beperking samen wekelijks op een vaste avond met elkaar in een groep. In Almere is dat de donderdagavond van 18.45 - 20.00 uur. Het is altijd super gezellig en je wordt er nog eens fitter van. Onze visie is "Samen Sporten". Iedereen kan en mág mee doen. Zonder maatjes zullen deelnemers met een verstandelijke beperking niet zomaar uit zichzelf gaan sporten. Ook woont het merendeel van onze deelnemers begeleid in een zorginstelling. De begeleiding heeft niet altijd de mogelijkheid om deelnemers naar sportactiviteiten te brengen. Veel van onze deelnemers worden dus gebracht en gehaald met collectief taxi vervoer. We gaan uit van gelijkwaardigheid en proberen maatjes zoveel mogelijk één op één te matchen. Dat werkt heel goed mits je je in elkaars leefwereld wilt verdiepen. Wij kijken wat mogelijk is en gaan niet uit van iemands beperking. Wie een goede klik heeft met een deelnemer en dat leuk vindt kan ook sociaal maatje worden (maar het hoeft niet). Een sociaal maatje gaat naast het sporten (ook) iets anders doen, zoals, koffie drinken, winkelen, een avondje uit, etc. Dit is afhankelijk van de behoefte van de deelnemer en de mogelijkheden van de vrijwilliger. Er is een activiteiten budget. Je kunt als vrijwilliger ervoor kiezen om alleen sportmaatje te worden of alleen sociaal maatje of beiden.

Structureel
Jongeren
Almere

Maatje voor gesprek en bewegen

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Voor een meneer van 75 jaar zoeken wij een maatje. Bij voorkeur een man. Deze meneer is in Curaçao geboren en woont alweer 50 jaar in Nederland. Meneer vind het o.a. leuk om over wetenschappelijke dingen te praten. Is geen sportliefhebber. Deze meneer zit in een rolstoel. Voor hem is het belangrijk om af en toe te bewegen. Wie weet kun je naast het praatje nog een leuk beweegspel doen. Uiteraard kunnen we je daarin ondersteunen met ideeën. Wie ben jij? * Je bent 16 jaar of ouder * Je vindt het leuk om in een groep een activiteit met de bewoners te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal * Je kunt goed meegaan in de beleefwereld van onze bewoner(s) Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallenverzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie!

Structureel
Almere

Maatje v iemand met licht verstand beperking

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Ik ben ambulant begeleider bij mensen die zelfstandig wonen in de wijk. Ik help ze met allerlei regelzaken maar ik heb een aantal cliënten die eenzaam zijn of niet alleen durven deelnemen aan activiteiten en evt ook sport. Zij zoeken een maatje om leuke dingen mee te doen en een gezellige middag te hebben. Iemand die ze kunnen vertrouwen, een band mee op kunnen bouwen en hun verhaal bij kwijt kunnen. Ik zoek dus per cliënt 1 vast persoon. Ik heb cliënten tussen 25 en 65 jaar. Lijkt dit je leuk, laat vooral vrijblijvend een berichtje achter. Ik als hulpverlener blijf altijd betrokken bij de mantelzorger en cliënt en ben aanspreekpunt voor mantelzorger indien nodig. Het gaat om cliënten uit verschillende wijken in Almere maar vooral Steenwijkerland Haven

Structureel
Almere

Wandelen en tegelijk een leuk gesprek?

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die het leuk vinden om met onze bewoners te wandelen en tegelijk een gezellig praatje te hebben. De Archipel is een woonzorgcentrum in de Literatuurwijk. Hier hebben we 6 huisjes met bewoners met een PG achtergrond (dementie) en een afdeling Somatiek. Veel van deze mensen zijn slecht ter been en gaan in een rolstoel mee naar buiten. We zoeken vrijwilligers voor beide afdelingen. U kunt zelf aangeven wat uw voorkeur heeft. Lijkt het u leuk om met onze bewoners te gaan wandelen. DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR U Als u vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal u hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag. Bent u nieuwsgierig geworden? Schroom niet en bel of mail voor meer informatie Wie ben jij? * Je bent ouder dan 18 jaar * Je vindt het leuk om individueel een activiteit met een bewoner te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * Je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallen verzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom dan niet mail of bel voor meer informatie met: Tineke Vrijwilligers coördinator bij woonzorgcentrum Archipel

Structureel
Almere

Iemand met groene vingers

Zorggroep Almere, locatie De Overloop

Voor onze tuin bij ons mooie woonzorgcentrum De Overloop in Almere Haven zijn we op zoek naar iemand met groene vingers. We hebben een mooie binnentuin met een grote vijver, Daarnaast staan er struiken en bomen en bloembakken. Helaas is voor ons de tijd beperkt om dit alleen bij te houden. Zou je ons hierbij kunnen helpen? Wie ben jij? *Je bent 18 jaar of ouder *Je hebt groene vingers *Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal Wat bieden wij jou? *Je gaat werken met een enthousiast team van collega's *Je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallen verzekering * Woon je wat verder weg van De Overloop, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? stuur een berichtje.

Structureel