csrf
Almere voor elkaar logo
Almere voor elkaar

Boodschappen Maatje

Voor een lieve oudere heer ben ik opzoek naar een maatje die 1x per week samen met Dhr in de rolstoel boodschappen wilt doen en eventueel een wandeling. Winkel os dichtbij en het gaat alleen om kleine boodschapjes.

Lees meer

structureel

Oostvaardersbuurt: Oostvaardersbuurt West

Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor een lieve oudere heer ben ik opzoek naar een maatje die 1x per week samen met Dhr in de rolstoel boodschappen wilt doen en eventueel een wandeling. Winkel os dichtbij en het gaat alleen om kleine boodschapjes.

Praktische informatie

Locatie

Oostvaardersbuurt: Oostvaardersbuurt West

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Almere

Potje boksen?

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Sporten is goed voor een mens, en je bent gelijk de deur even uit. Een mannelijke cliënt van deze locatie in Almere Buiten is op zoek naar een vrijwilliger. Niet om heel intensief te sporten, maar meer om recreatief te bewegen in en om het huis (wandelen in de buurt of boksen in de tuin). Hij heeft geen voorkeur voor een man of vrouw als vrijwilliger. Naast het sporten vindt hij het ook gezellig om samen andere activiteiten te doen. Zoals naar de film of even wat kopen in de stad. Dag & Tijd Op zondag (liefst overdag). Bij voorkeur eens per week, maar eens per 14 dagen is ook fijn. Bijzonderheden Nieuwe gezichten in zijn leven vindt hij wel een beetje spannend. Hij moet daarom wel even aan je wennen, maar als het contact goed is dan beleeft hij er veel plezier aan. Uit zichzelf is hij niet zo ondernemend, daar heeft hij jou voor nodig. Begeleiding is aanwezig en geeft jou handvatten hoe je het beste met hem om kan gaan. Voor wie Een medemens met een matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met bijkomende problematiek of moeilijk gedrag. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een woonvoorziening binnen 3 geschakelde woningen. Er wonen 13 volwassenen in de leeftijd van 25 tot 65 jaar. De bewoners hebben een eigen kamer met een gezamenlijke woonkamer waar ook samen gegeten wordt.

Structureel
Almere

Gezellig muziekmaatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waa?: Almere Tussen de Vaarten Wat vragen we Abby(*) is een jonge vrouw van in de 30. Zij is op zoek naar een maatje om leuke dingen mee te doen! Ze houdt ervan om de gezelligheid op te zoeken en grapjes te maken. Haar hobby's zijn: winkelen, dansen, muziek luisteren, zwemmen en leuke uitjes. (*) Abby is een fictieve naam Abby zou het leuk vinden om een maatje te hebben met dezelfde interesses en hobby's. Ze wil graag samen met jou activiteiten buiten de deur ondernemen zoals: zwemmen, naar de bioscoop gaan, steden bezoeken, gewoon zomaar de stad in, uit eten gaan, wat drinken in een café waar muziek wordt gedraaid en noem maar op! Dag & Tijd Abby wil minimaal 1 keer in de maand wat afspreken in het weekend. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar zodat je weet hoe je het beste met haar om kan gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Voor wie Een medemens met een licht tot matig verstandelijke beperking. Abby heeft moeite met taalgebruik en woordkennis. Locatie informatie Abby woont op een locatie van Triade Vitree in Almere Tussen de Vaarten, waar 24-uurszorg wordt geboden. Deze zorg richt zich op verstandelijke beperking in combinatie met een uitdaging in het gedrag. Bij de locatie is altijd begeleiding aanwezig, maar tijdens de uitstapjes gaat de begeleiding niet mee. Je wordt in eerste instantie ingewerkt op wat je nodig hebt, en daarna ga je zelfstandig aan de slag.

Structureel
Almere

Wil jij ouders laten zien wat ze goed doen?

Humanitas Almere

Opvoeden gaat vaak vanzelf, maar soms niet. Er bestaan geen opleidingen om een gezin draaiende te houden en kinderen op te voeden. Ouders doen wat ze kunnen en meestal komen ze er zelf uit. Soms lukt het even niet. Het kan zijn dat er zorgen zijn over kinderen, partner, werk en wonen. Dit alles heeft invloed op de ouder en daarmee op de opvoeding, zeker als er niet veel mensen zijn om op terug te vallen. Humanitas Home-Start Almere zoekt vrijwilligers die ervaring hebben met opvoeden en/of opgroeiende kinderen. Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor de ouders en hun kinderen. Je biedt tijd en aandacht in de vorm van een luisterend oor. Je denkt met ouders mee en samen zoek je naar oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen van ouders weer. Hierdoor zijn zij na verloop van tijd in staat om het gezinsleven zelf weer op te pakken. Kijk voor meer informatie op: https://www.humanitasalmere.nl

Structureel
Almere

Verzorg natuureducatie lessen

Stichting Stad & Natuur Almere

Wil jij leerlingen van het basisonderwijs enthousiasmeren en leren over natuur en duurzaamheid? Dan is deze vrijwilligersvacature jou op het lijf geschreven! Stad & Natuur heeft een uitgebreid aanbod educatieve lessen. Deze bieden we aan op onze eigen locaties zoals Stadslandgoed de Kemphaan, kinderboerderijen, Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders of de schaapskooi in het Vroege Vogelbos en op externe locaties zoals boerderijen en de Almeerse rondvaartboten. Voor de lessen primair onderwijs zijn we op zoek naar extra vrijwilligers om het groeiende aanbod lessen en geïnteresseerden scholen te kunnen ontvangen op de locaties van Stad & Natuur. De lessen hebben verschillende thema’s en zijn ook voor verschillende klassen van het basisonderwijs te bezoeken. De thema’s lopen uiteen van lessen over de seizoenen, lessen over (boerderij)dieren en bijvoorbeeld over duurzaamheid en energie. Wat ga jij doen als vrijwilliger educatie • Je bent gastheer/vrouw en ontvangt de klas • Je bent aanspreekpunt voor de docent • Je geeft een introductie en vertelt wat de bedoeling is. Daarna pakken de leerkrachten en begeleiders de les over. De leerkracht is verantwoordelijk voor de klas. • Je sluit met de groep af en zorgt dat de les weer opgeruimd wordt en klaar staat voor de volgende groep. Wie ben je? • Je bent enthousiast en hebt affiniteit met natuur. Wij zorgen dat je de informatie krijgt die je nodig hebt om de les te kunnen geven. • Je bent communicatief vaardig, spreekt de Nederlandse taal goed en werkt graag met kinderen. • Je bent regelmatig van maandag tot vrijdag in de ochtend beschikbaar. Wat bieden wij je? Wij bieden je een prachtige plek in de Almeerse natuur waar je je vrijwilliger kunt inzetten voor kinderen in het Almeerse onderwijs. De les geef je meestal samen met een andere vrijwilliger van Stad & Natuur. Er zijn geen vaste dagen waarop je verwacht wordt, je kunt je eigen tijd via een roostersysteem indelen. Wel wordt er van je verwacht dat je in een lesperiode een aantal keer kunt en dat je aanwezig bent bij de introductieles die gegeven wordt door een medewerker van Stad & Natuur. Je krijgt een vergoeding voor je vrijwillige inzet van €7,50 per dagdeel. Je krijgt van ons een vrijwilligersovereenkomst waarin we de afspraken die we maken vastleggen. Je bent verzekerd tijdens het uitvoeren van je vrijwilligerstaken. Jaarlijks organiseert Stad & Natuur een kerstborrel waar alle vrijwilligers uitgenodigd worden en ook in de zomer vindt er een bijeenkomst plaats met andere vrijwilligers die in de educatiepoule zitten. Heb jij bij het lezen van de vacature het idee dat dit op jouw lijf geschreven is? Neem dan contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Voor vrijwilligerswerk bij Stad & Natuur moet je een VOG (verklaring omtrent gedrag) kunnen aanleveren.

Structureel
Almere

Overblijfkracht Taalcentrum Almere gezocht

Taalcentrum Almere

Vrijwilligers pleinwacht gezocht! Taalcentrum Almere zoekt enthousiaste mensen die ons vrijwillig, een paar dagen per week tussen 12.00 uur en 13.00 uur willen assisteren en toezicht willen houden bij het spelen op het plein. Wij geven onderwijs aan leerlingen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken en begrijpen. Wij zorgen voor een kleine vrijwilligersvergoeding als tegemoetkoming. Spreekt u dit aan of kent u iemand die dit leuk zouden vinden dan horen we dat graag! Namens de leerlingen en medewerkers van het Taalcentrum Almere, alvast heel veel dank!

Structureel
Almere

Irakeze vrouw (36 jaar) zoekt maatje (vrouw)

Maartje

In september 2023 is Lisa van Irak naar Nederland verhuisd. Zij woont in Almere-Buiten samen met haar Irakeze man Maxim. Lisa begrijpt een beetje Nederlands, maar spreekt het nog niet en voelt hier ook wat schaamte op. In juni of juli hoopt zij naar school te kunnen om Nederlands te leren. Lisa heeft buiten haar man geen contacten in Almere/Nederland. Zij zou graag een eigen sociaal netwerk willen opbouwen. Lisa zou graag in contact willen komen met een Nederlandse vrouw die haar een beetje wegwijs kan maken in Almere, wat hopelijk zou kunnen uitgroeien tot een vriendschap. Bijvoorbeeld een keer wandelen, keertje naar de markt gaan, ergens wat drinken, of een mooie/leuke plek in Almere bezoeken. Lisa en Maxim zij heel verwelkomend, nieuwe vrienden zijn welkom bij hen thuis. Deze advertentie is geschreven door Maartje, praktijkondersteuner van de huisarts, samen met Lisa en Maxim. Telefoonnummer van Maxim en Lisa: 06-44207429. Telefoonnummer van Maartje: 06-18884755.

Structureel
Almere

Vrijwilliger taalcafé

VMCA

Ben jij een gangmaker die op een gezellige en vrolijke manier onze taal activiteit wil invullen en mensen ondersteund bij het leren van de Nederlandse taal? Vanuit het wijkteam organiseren wij elke dinsdag van 10:00-11:30 taalcafé. We zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om deze groep te activeren. Je brengt gezelligheid, en je durft lekker gek te doen, stelt geen hoge eisen, bent creatief en maakt het vooral gezellig, zodat men zich thuis en veilig voelt. Ben je op dinsdag ochtend van 10.00 tot 11.30 uur beschikbaar, houd je van mensen, heb je iets met taal en ben je klaar voor deze nieuwe uitdaging?

Structureel
Almere

Kippenverzorging

Zorggroep Almere, locatie Polderburen

Woonzorgcentrum Polderburen is moet spoed opzoek naar mensen die het leuk vinden om de kippen te verzorgen. De kippen hebben iedere dag, 7 dagen in de week vers water en voer nodig. Het hok moet iedere dag schoongehouden worden. 1x per maand moet het hele hok verschoond worden, hierin word je ondersteund door een collega. Als jou iets opvalt aan de kippen geef het dan meteen aan ons door. Wij wensen dat er zeer spoedig veel enthousiast reacties zullen komen. Dit zou geweldig zijn want dan kunnen de kippen hier gezellig blijven wonen! Alvast bedankt!

Structureel
Almere

Je wilt een brugklasser zien groeien

VMCA

Als mentor bij School’s Cool help je 1,5 uur in de week een leerling voor 12 tot 18 maanden. Als vrijwillige-mentor, coach je een leerling uit groep 8 om de grote overstap naar de middelbare school te maken. Hier komt veel bij kijken. Steun vanuit thuis is hierbij ontzettend belangrijk maar soms is die mogelijkheid er niet. Een mentor van School’s Cool kan dan het verschil maken. De 1- op 1 begeleiding is van grote waarde. Een kind voelt zich gezien en de thuismentor ziet de leerling groeien. Meestal werkt een mentor van School’s Cool aan praktische zaken als huiswerk, planning, organisatie en alle andere zaken die komen kijken bij deze overstap. Je werkt bij de leerling thuis. De VMCA begeleidt de mentor van School’s Cool met trainingen, ontmoetingsavonden of soms alleen een luisterend oor, dus je staat er niet alleen voor.

Structureel
Almere

Houd je van taal en organiseren?

Humanitas Almere

Houd je van taal, heb je het hart op de juiste plaats en heb je ca. 8 uur per week tijd voor vrijwilligerswerk? Dan komen wij graag met je in contact! Wij zoeken een enthousiaste projectmedewerker! Ruim 30.000 Almeerders hebben moeite met de Nederlandse taal. Onze vrijwilligers helpen stadsgenoten die beter Nederlands willen spreken, lezen en/of schrijven. Als projectmedewerker zorg jij dat deze vrijwilligers hun werk goed kunnen doen. Wat ga jij doen? - Kennismaken met deelnemers uit alle windstreken - Begeleiden van maximaal 10 gemotiveerde vrijwilligers - Deelnemen aan het maandelijks teamoverleg - Je bent zo’n 8 uur per week beschikbaar Wat krijg jij? - Een goede voorbereiding en training - Deskundige begeleiding van je projectcoördinatoren - Een leuk team met 6 andere projectmedewerkers - Zinvol vrijwilligerswerk - Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen - Onkostenvergoeding Wie ben jij? Als projectmedewerker ben jij de onmisbare schakel voor ons project!

Structureel