csrf
Almere voor elkaar logo
Almere voor elkaar

Potje boksen?

Sporten is goed voor een mens, en je bent gelijk de deur even uit. Een mannelijke cliënt van deze locatie in Almere Buiten is op zoek naar een vrijwilliger. Niet om heel intensief te sporten, maar meer om recreatief te bewegen in en om het huis (wandelen in de buurt of boksen in de tuin). Hij heeft geen voorkeur voor een man of vrouw als vrijwilliger. Naast het sporten vindt hij het ook gezellig om samen andere activiteiten te doen. Zoals naar de film of even wat kopen in de stad. Dag & Tijd Op zondag (liefst overdag). Bij voorkeur eens per week, maar eens per 14 dagen is ook fijn. Bijzonderheden Nieuwe gezichten in zijn leven vindt hij wel een beetje spannend. Hij moet daarom wel even aan je wennen, maar als het contact goed is dan beleeft hij er veel plezier aan. Uit zichzelf is hij niet zo ondernemend, daar heeft hij jou voor nodig. Begeleiding is aanwezig en geeft jou handvatten hoe je het beste met hem om kan gaan. Voor wie Een medemens met een matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met bijkomende problematiek of moeilijk gedrag. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een woonvoorziening binnen 3 geschakelde woningen. Er wonen 13 volwassenen in de leeftijd van 25 tot 65 jaar. De bewoners hebben een eigen kamer met een gezamenlijke woonkamer waar ook samen gegeten wordt.

Lees meer

structureel

Eilandenbuurt: Eilandenbuurt West

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Sporten is goed voor een mens, en je bent gelijk de deur even uit. Een mannelijke cliënt van deze locatie in Almere Buiten is op zoek naar een vrijwilliger. Niet om heel intensief te sporten, maar meer om recreatief te bewegen in en om het huis (wandelen in de buurt of boksen in de tuin). Hij heeft geen voorkeur voor een man of vrouw als vrijwilliger.

Naast het sporten vindt hij het ook gezellig om samen andere activiteiten te doen. Zoals naar de film of even wat kopen in de stad.

Dag & Tijd
Op zondag (liefst overdag). Bij voorkeur eens per week, maar eens per 14 dagen is ook fijn.

Bijzonderheden
Nieuwe gezichten in zijn leven vindt hij wel een beetje spannend. Hij moet daarom wel even aan je wennen, maar als het contact goed is dan beleeft hij er veel plezier aan. Uit zichzelf is hij niet zo ondernemend, daar heeft hij jou voor nodig. Begeleiding is aanwezig en geeft jou handvatten hoe je het beste met hem om kan gaan.

Voor wie
Een medemens met een matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met bijkomende problematiek of moeilijk gedrag.

Overig
• Een VOG is verplicht
• Onze proefperiode is 3 maanden
• We kunnen een referentie opvragen
• We bieden een reiskostenvergoeding

Locatie informatie
De locatie waar het om gaat is een woonvoorziening binnen 3 geschakelde woningen. Er wonen 13 volwassenen in de leeftijd van 25 tot 65 jaar. De bewoners hebben een eigen kamer met een gezamenlijke woonkamer waar ook samen gegeten wordt.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Eilandenbuurt: Eilandenbuurt West

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Almere

Groepsvrijwilliger

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Als algemeen groepsvrijwilliger help je de aanwezige begeleiders bij diverse activiteiten waar ook cliënten bij betrokken zijn. Je bent als het ware een helpende hand voor de begeleiders. Door jouw aanwezigheid krijgen cliënten extra aandacht. Wie wil dat nu niet? Dit kan van alles zijn. Denk bijv. aan: bakken en kokkerellen, winkelen, spelletjes doen, een wandeling maken en knutselen. Maar ook aan wat sportievere activiteiten zoals fietsen met een (duo)fiets of juist individuele aandacht geven is een mogelijkheid. Eigen inbreng is welkom. Dag & tijd Tijden en dagen zijn in overleg. We zoeken vrijwilligers in de avonduren, maar ook doordeweeks overdag en in de weekenduren. Bijzonderheden De groep met cliënten is erg divers qua zorgvraag. Iedereen krijgt activiteiten aangeboden die passen bij zijn of haar mogelijkheden. Begeleiders zijn altijd aanwezig, maar zijn ook met zorgtaken bezig. Als je wilt mag je ook meewerken bij zorgactiviteiten (tot op bepaalde hoogte). Wanneer je je een beetje thuis voelt, dan mag je zo zelfstandig mogelijk activiteiten doen met de cliënten. Voor wie? Het gaat zowel om woonlocaties als om dagbestedingslocaties die verspreid liggen binnen Almere. Onze cliënten hebben allen een verstandelijke beperking, waarbij de niveaus variëren van matig tot ernstig beperkt Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie Diverse locaties zoeken een vrijwilliger. Bij een groepswoning wonen gemiddeld 8 cliënten in een huiselijke sfeer. Een dagbestedingslocatie werkt vanuit meerdere groepen met gemiddeld 10 cliënten. De zorgvragen van onze cliënten en hun niveau van functioneren zijn zeer divers.

Structureel
Almere

Gezellige babbelaar

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Deze dame zoekt een vriendin. Ze geniet van het contact, maakt graag grapjes en wil gezellig samen babbelen, het maakt niet uit waarover het gaat. Tijdens het babbelen vindt ze het ook gezellig om samen wat leuks te ondernemen. Denk aan lekker lunchen, even naar de markt of gewoon een eindje wandelen. Door haar beperking is ze niet in staat om zelf vriendschappen te leggen, of om zelfstandig de deur uit te gaan. Daarom zijn we op zoek naar jou als haar maatje/vrijwilliger. Ze houdt erg van dieren, zoals katten, honden en paarden. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar, zodat je weet hoe je met haar om moet gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Deze uitstapjes gaan met het openbaar vervoer. Ze heeft een begeleiderspas, waardoor jij - als haar begeleidend maatje - gratis meereist. Dag & tijd In het weekend, bij voorkeur eens per 2 weken. We hebben geen specifieke tijd in gedachten. Dat bepalen we graag in overleg met jou. Voor wie? Een medemens met een matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met een andere (lichamelijke) beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding • We kunnen een referentie opvragen Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een groepswoning voor volwassenen tussen 30 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer. Ze delen de huiskamer en de keuken. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Gezellige zwemvriendin

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Deze dame zoekt een nieuwe zwemvriendin. Ze geniet van deze activiteit, maar kan dit niet zelfstandig doen. Daarnaast is het gewoon gezelliger om samen te zwemmen. Ze heeft een zwemdiploma en heeft geen hulp nodig bij het omkleden. Ze houdt van contact en gezellig samen babbelen. Het maakt niet uit waarover het gaat. De voorkeur gaat uit naar een vrouwelijk zwemmaatje. Dag & tijd: Zwemmen is mogelijk op alle dagen van de week, met uitzondering van de donderdag. Bijzonderheden: De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar, zodat je weet hoe je met haar om moet gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie samen zwemmen. Het zal fijn zijn wanneer je deze dame wilt ophalen bij haar dagbesteding, maar ze kan ook met een taxi naar het zwembad komen. Voor wie? Een medemens met een matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met een andere (lichamelijke) beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Zwemdiploma is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie: De locatie waar het om gaat is een groepswoning voor volwassenen tussen 30 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer. Ze delen de huiskamer en de keuken. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Hulp in huis

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Wat vragen we De locatie Haringvliet is een grote locatie waar veel cliënten wonen. Zij worden betrokken bij de dagelijkse huishoudelijke taken, maar door hun beperking kunnen ze dit maar beperkt doen. Daarnaast kunnen ze niet zelfstandig werken. Omdat dit veel tijd vraagt van de begeleiding zijn ze op zoek naar iemand die hen daarbij wil helpen. Dag & Tijd Geen vaste dag of tijd, gewoon kijken wat past in de agenda. Het is wel prettig als je eens per week kan komen om te helpen. Bijzonderheden Het gaat om de normale huishoudelijke klussen. Denk aan was- en strijkwerk, de maaltijd bereiden of samen met cliënten hun slaapkamer schoonmaken. Je helpt de cliënt en neemt het over als deze het niet meer aankan. Het komt dus ook voor dat je de huishoudelijk klus zelf afmaakt. Voor wie Medemens met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een groepswoning voor volwassenen tussen 30 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer. Ze delen de huiskamer en de keuken. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Thee-leut gezocht

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waar: Almere Poort Wat vragen we Saartje(*) drinkt graag een kopje thee, bij haar thuis of op een terrasje. Het liefst met wat lekkers erbij. Alleen thee drinken is niet gezellig en daarom zoekt ze een maatje. Iemand die net zo’n thee-leut is als haar, om bijvoorbeeld samen een High Tea middagje te doen. (*) Saartje is een fictieve naam Saartje is een vriendelijke volwassen vrouw. Naast het samen theedrinken wil ze ook graag andere gezellige activiteiten doen met jou. Zoals een wandeling maken, winkelen, spelletje spelen of gewoon wat kletsen. Ze vindt eigenlijk alles wel leuk om te doen. Ben jij de persoon waar Saartje naar zoekt? Meld je dan aan voor een kennismaking met haar. Dag & Tijd Saartje kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag na 16.00 uur. Daarnaast kan ze ook op woensdag, zaterdag en zondag de hele dag. Ze is dus vrij flexibel, maar heeft wel graag enige regelmaat in het contact. Bijv. eens per 14 dagen. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de locatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Wanneer het vertrouwd is ga je zelfstandig met haar op stap. Je krijgt informatie over haar, want ook al is ze vriendelijk in omgang, ze heeft wel een verstandelijke beperking. Voor wie Een medemens met een matig verstandelijke beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een 24-uurswoning voor volwassenen tussen 20 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen woonstudio. Ze delen de huiskamer en de keuken met elkaar. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Voetbal maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

We zijn op zoek naar een maatje voor onze lieve bewoner Henkie(*). Hij is altijd vrolijk en vindt het leuk om samen activiteiten te ondernemen. Zo vindt hij het bijvoorbeeld leuk om een spelletje te spelen, een wandeling te maken of naar de bioscoop te gaan! Hij heeft nog zoveel meer ideeën op zijn bucketlist staan, welke hij graag wil ondernemen. (*) Henkie is een fictieve naam Daarnaast is hij een echte voetballiefhebber. Hij is groot fan van Ajax, Feyenoord en PSV. Hij voetbalt zelf ook, en traint elke woensdagavond. Wanneer jullie samen naar een wedstrijd gaan zal hij dat fantastisch vinden! Ben jij dat maatje waarmee hij allerlei leuke activiteiten kan ondernemen? Ook al is het maar gezellig een kopje thee drinken op de bank, hij is overal voor in. Als jouw antwoord hierop: “Ja!” is, dan ben je van harte welkom! Dag & Tijd Een uitstapje maken kan op verschillende momenten, zoals maandag/dinsdag na 16.00 uur, woensdag na 14.00 uur en in het weekend. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over hem, zodat je weet hoe je met beste met hem om kan gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Voor wie Een medemens met een licht tot matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met een andere (lichamelijke) beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een 24-uurs woning voor volwassenen tussen 20 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen woonstudio. Ze delen de huiskamer en de keuken met elkaar. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Ben jij die gezellige gezelschapsdame?

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waar? Almere Poort Wat vragen we Thea(*) is een vrolijke dame van middelbare leeftijd. Ze geniet van bezoek, en vindt het heerlijk om met je te kletsen. Ook is ze altijd in voor een spelletje, samen knutselen of nagels lakken. Echte meidendingen, daar geniet ze enorm van. Thea staat overal open voor, zolang het maar gezellig is. Ze heeft genoeg ideeën om te doen, dus kom gerust eens kennismaken. (*) Thea is een fictieve naam Ben jij dat maatje waarmee zij allerlei leuke activiteiten kan ondernemen? Ook al is het maar gezellig een kopje thee drinken op de bank. Je bent van harte welkom! Dag & Tijd Thea heeft bijna de gehele week de tijd om met jou af te spreken. Zowel overdag, in de avond als in het weekend. In overleg komen we er altijd wel uit. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar, zodat je weet hoe je het beste met haar om kan gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Voor wie Een medemens met een licht tot matig verstandelijke beperking, soms in combinatie met een andere (lichamelijke) beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een 24-uurswoning voor volwassen tussen 20 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen woonstudio. Ze delen de huiskamer en de keuken met elkaar. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Kattengek zoekt maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waar? Almere Poort Wat vragen we Deze dame van middelbare leeftijd is op zoek naar een maatje. Ze is gek op katten en daarom zou ze het leuk vinden als jij daar ook gek op bent. Het lijkt haar geweldig om samen naar het kattencafé te gaan in Almere. Naast de katten vindt ze het ook leuk om te knutselen, samen even naar de stad gaan of bij haar thuis iets lekkers bakken. Ze kletst graag en is makkelijk in de omgang. Ben jij dat maatje waarmee zij allerlei leuke activiteiten kan ondernemen? Kom gerust kennismaken. Van harte welkom! Dag & Tijd Een uitstapje maken kan op verschillende momenten, zoals op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag na 16.00 uur. Op woensdag en in het weekend kan ze de gehele dag. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding bij aanwezig is. Ze heeft namelijk wel een beperking. Daarom krijg je informatie over haar, zodat je weet hoe je het beste met haar kan omgaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Voor wie Een medemens met een matig verstandelijke beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een 24-uurswoning voor volwassen tussen 20 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen woonstudio. Ze delen de huiskamer en de keuken met elkaar. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Enthousiast maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Ik ben een vrolijke opgewekte man van 48 jaar. Ik heb een vlotte babbel en ben een sociale man die met iedereen een praatje maakt. De band die ik heb met mijn moeder is erg belangrijk voor mij. Mijn hobby's zijn voetbal kijken en sjoelen. Dit doe ik vaak samen met mijn moeder en haar vrienden. Ik zoek een maatje die met mij TV wil kijken, bijv. naar voetbal, want ik ben Ajax fan. Of die met mij gezellig samen wat wil drinken in mijn appartement. Babbelen over mannendingen, wandelen of samen erop uit als we daar zin in hebben. Dag & Tijd Graag eerst contact zo eens per maand, en als het goed gaat kunnen we elkaar misschien vaker ontmoeten. Bijzonderheden Ik heb baat bij structuur in mijn leven, dat biedt mij houvast. Ik woon op mijzelf in mijn eigen appartement en dat gaat me goed af. Ik besef me goed dat ik op een aantal vlakken ondersteuning nodig heb en ik kan daarom terugvallen op de 24-uurs zorg in mijn buurt. Mijn voorkeur gaat uit naar een mannelijk maatje, vanaf 30 jaar. Voor wie Volwassen medemens met een licht verstandelijke beperking. Locatie informatie Ik woon bij een locatie van Triade Vitree, waar 24-uurszorg wordt geboden. Daar hebben we allemaal ons eigen appartement. De begeleiding komt op afspraak bij ons langs voor een begeleidingsmoment. We hebben een gemeenschappelijke inloopruimte waar we samen kunnen koken en eten. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding

Structureel
Almere

Gezellig muziekmaatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waa?: Almere Tussen de Vaarten Wat vragen we Abby(*) is een jonge vrouw van in de 30. Zij is op zoek naar een maatje om leuke dingen mee te doen! Ze houdt ervan om de gezelligheid op te zoeken en grapjes te maken. Haar hobby's zijn: winkelen, dansen, muziek luisteren, zwemmen en leuke uitjes. (*) Abby is een fictieve naam Abby zou het leuk vinden om een maatje te hebben met dezelfde interesses en hobby's. Ze wil graag samen met jou activiteiten buiten de deur ondernemen zoals: zwemmen, naar de bioscoop gaan, steden bezoeken, gewoon zomaar de stad in, uit eten gaan, wat drinken in een café waar muziek wordt gedraaid en noem maar op! Dag & Tijd Abby wil minimaal 1 keer in de maand wat afspreken in het weekend. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar zodat je weet hoe je het beste met haar om kan gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Voor wie Een medemens met een licht tot matig verstandelijke beperking. Abby heeft moeite met taalgebruik en woordkennis. Locatie informatie Abby woont op een locatie van Triade Vitree in Almere Tussen de Vaarten, waar 24-uurszorg wordt geboden. Deze zorg richt zich op verstandelijke beperking in combinatie met een uitdaging in het gedrag. Bij de locatie is altijd begeleiding aanwezig, maar tijdens de uitstapjes gaat de begeleiding niet mee. Je wordt in eerste instantie ingewerkt op wat je nodig hebt, en daarna ga je zelfstandig aan de slag.

Structureel
Almere

(Fiets) Maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Wat vragen we Meneer Jansen* is een man van middelbare leeftijd. Hij is sportief, maakt graag een praatje en vind het gezellig om er eens op uit te gaan. Door zijn GGZ achtergrond is het voor hem wat moeilijk om zelf contact te leggen en daarom is hij op zoek maar een maatje die daarin de kartrekker wil zijn. (*)Meneer Jansen is een fictieve naam. Hij kan goed fietsen en dat doet hij ook graag. Het liefste op steeds wisselende locaties rondom Almere, maar ook in de regio Amersfoort en Utrecht fietst hij graag. Dichter bij huis een activiteit doen kan ook. Hij houdt van alles wat met eten te maken heeft, maar ook van films. Zo gaat hij graag naar de bioscoop, maar thuis samen naar een film kijken is ook gezellig. Dag & Tijd Meneer Jansen kan niet elke dag, want hij moet ook gewoon werken. Hij kan wel op de donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag; dan kun jij zowel overdag als in de avond afspreken. Exacte dag en tijd stemmen jullie verder samen af. Bijzonderheden Meneer Jansen is normaal begaafd, maar woont door zijn beperking toch bij een locatie van Triade Vitree. Dit komt omdat hij begeleiding in de nabijheid nodig heeft. Tijdens een gesprek vertellen we hier meer over. De minimale leeftijd voor deze vacaturevraag is 40 jaar, en de voorkeur gaat uit naar een mannelijk maatje. Voor wie Een medemens, normaal begaafd, maar wel met een beperking. Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een 24-uurs locatie. Daar is altijd ondersteuning beschikbaar, maar elke cliënt heeft zijn eigen appartement. Allen hebben een psychische beperking, soms in combinatie met een lichte verstandelijke beperking. De begeleiding richt zich op het bieden een veilige woonomgeving en kwaliteit van leven. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding

Structureel
Almere

Ervaren zwemmaatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Voor deze vrolijke en spontane jongedame zoeken we een zwemmaatje. Ze vindt het heerlijk om te zwemmen, maar door haar beperking kan ze dit niet alleen. Ze heeft namelijk hulp nodig bij alles wat met het zwemmen te maken heeft (ook bij het omkleden en bij het zwemmen zelf). Je mag haar daarom ook nooit alleen laten in het water. Daarnaast is het gewoon gezellig om samen te zwemmen. Deze jongedame begrijpt heel veel, maar kan alleen terug communiceren met korte woorden en zinnen. Wanneer jij haar vrijwilliger wil worden, dan is ervaring in de zorg handig. Heb je dat niet, dan is het belangrijk dat je dit wel wil leren. Anders kun je niet met haar gaan zwemmen. Voor deze zwemvraag zoeken we een vrouwelijke vrijwilliger. Vervoer gaan m.b.t. een taxi. Dag & Tijd Doordeweeks overdag via de dagbesteding van deze jongedame. Dag en tijd wordt in onderling overleg afgestemd. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar, en waar het nodig is wordt je ingewerkt in de zorg die ze nodig heeft rondom het zwemmen. Zo leer je wat voor haar belangrijk is en hoe je met haar om moet gaan. Pas wanneer het vertrouwd is, en je de zorg goed onder de knie hebt, gaan jullie zwemmen Voor wie Een medemens met een verstandelijke beperking, in combinatie met een ernstige lichamelijke beperking. Locatie informatie De locatie waar het om gaat is een groepswoning voor volwassen tussen 30 en 70 jaar. Alle cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer. Ze delen de huiskamer en de keuken. Het doel van de begeleiding is om de cliënten zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij.

Structureel
Almere

Samen een eindje fietsen?

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

In Almere Stad woont Klaas(*). Dat is een gezellige rasechte Amsterdamse man van middelbare leeftijd. Hij houdt van praatjes en gezelligheid en is over het algemeen opgewekt en vrolijk. Voor hem is het belangrijk om zich vast te houden aan zijn dagelijkse gewoontes en structuur. Hij weet heel goed wat hij wil, en kan daarin een beetje eigenwijs zijn. (*) Klaas is een fictieve naam Klaas heeft een klein netwerk en zou graag meer sociaal contact willen door samen met iemand te fietsen. Het is belangrijk dat de vrijwilliger humor heeft en een leuk praatje kan maken met hem. Je haalt Klaas op bij zijn huis, en vanuit daar gaan jullie samen op pad. Gewoon een stukje door Almere fietsen. Klaas heeft een driewieler. Dat heeft hij nodig voor zijn stabiliteit. Daarom is het ook beter dat hij samen met een fietsmaatje erop uit gaat. Verder kan hij zelfstandig fietsen. Je wordt door zijn begeleider ingepraat op wat hij nodig heeft van jou. Daarna ga je zelfstandig op pad met Klaas. De begeleiders zijn wel telefonisch bereikbaar, en – op basis van een afspraak – beschikbaar wanneer je jouw ervaringen wilt delen. Dag & tijd Klaas heeft een voorkeur voor de zaterdag overdag. Hoe vaak jullie erop uit gaan, bepalen jullie samen in onderling overleg. Voor wie Een medemens met een lichte verstandelijke beperking. Soms in combinatie met een andere beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding • We kunnen een referentie opvragen Locatie informatie De locatie waar het om gaat is noemen we het ambulante VPT team Almere. Zij begeleiden de (veelal) zelfstandig wonende cliënten op basis van huisbezoeken. De cliënten hebben allen een beperking, maar hebben een grote mate van zelfstandigheid. Zij krijgen ondersteuning bij praktische zaken zoals; plannen van activiteiten, ondersteunen bij post/administratie en onderhouden van sociale contacten.

Structureel
Almere

Samen op stap

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Wie wil er niet graag eens uit. Genieten van een andere omgeving, samen ergens wat drinken/eten of eens op bezoek bij familie. Iedereen toch? Pieter(*) in ieder geval wel, maar hij kan dit helaas niet zelfstandig doen. Dat komt doordat hij ernstig beperkt is. Naar buiten gaan kan hij alleen onder begeleiding, anders vindt hij de wereld om hem heen te spannend. Pieter heeft daarom de nabijheid nodig van een andere volwassene. De begeleiders kunnen niet altijd weg bij de andere cliënten en daarom zoeken we jouw hulp. Samen met jou kan Pieter ook eens een uitstapje maken en plezier hebben. (*) Pieter is een fictieve naam Dag & tijd: Pieter kan bijna alle dagen, behalve de maandag. Zijn voorkeur gaat uit naar een activiteit in de middag- of avonduren. Het liefste elke maand een uitstapje. Bijzonderheden: Pieter is een volwassen man van middelbare leeftijd. Hij heeft praatjes voor 10. Daardoor lijkt het alsof hij veel begrijpt, maar in zijn emotionele belevingswereld is hij niet ouder dan een kind van 4 jaar oud. Daarom heeft hij nabijheid van een ander nodig wanneer hij buiten de locatie is. De begeleiders vertellen je wat je moet weten, zodat je zelfstandig met Pieter op stap kan gaan. Reizen met het OV of met een taxi is lastig voor Pieter. Dit geeft hem teveel prikkels. Daarom is het beter als jij beschikt een rijbewijs. Dan kun je een busje meenemen die beschikbaar is bij de locatie. De kosten voor de uitstapjes worden vergoed. De voorkeur gaat uit naar een maatje tussen de 30 en 50 jaar oud. Voor wie: Het gaat om volwassen man verstandelijke/psychische beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie: Pieter woont bij een locatie van Triade Vitree, waar 24-uurszorg wordt geboden. Deze zorg richt zich op verstandelijke beperking in combinatie met een uitdaging in het gedrag. Bij de locatie is altijd begeleiding aanwezig, maar tijdens de wandelingen gaat de begeleiding niet (meer) mee. Je wordt in eerste instantie ingewerkt op wat je nodig hebt, en daarna ga je zelfstandig aan de slag

Structureel
Almere

Samen zwemmen, maar vooral plezier maken

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Onze dagbestedingslocatie AC Rondo gaat wekelijks zwemmen met hun cliënten. Vanwege hun beperking hebben ze veel begeleiding nodig tijdens deze activiteit. Daarbij hebben ze ook hulp nodig bij het omkleden (met name aansturen, maar soms ook overnemen). Daarom is elk paar extra handen van harte welkom. Houd jij van zwemmen, en vind je het niet erg om mee te helpen met de zorgtaken die erbij horen? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende kennismaking. Natuurlijk mag je ook een keertje proefzwemmen. Zo kun je zelf ervaren hoe het gaat en of dit bij je past. Bijzonderheden De locatie zoekt meerdere vrijwilligers. Het is belangrijk dat je consequent durft te zijn, omdat sommige cliënten altijd op zoek zijn naar grenzen in wat ze wel/niet kunnen doen. De zwemactiviteit zelf vindt plaats in het zwembad van de wijk, in het doelgroepen bad. Vanuit het AC gaan ze daar lopend naar toe. Vaste begeleiding gaat altijd mee tijdens de zwemactiviteit, en zwemmen zelf ook mee. Dag & tijd Maandagochtend van 10.00-11.45 uur. Voor wie Een volwassen medemens met een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een andere (lichamelijke) beperking. Locatie informatie De locatie waar het om gaat is dagbestedingslocatie voor volwassen cliënten, met een (ernstige) verstandelijke beperking en meervoudige beperking en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Het uitgangspunt van de activiteiten is het ontwikkelen en behouden van vaardigheden. Dit wordt gedaan in kleine stapjes, zoals het zelf kunnen aan- en uittrekken van een jas of de tafel dekken tijdens de lunch.

Structureel
Almere

Eenzame mevrouw zoekt wandelmaatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Sarah(*) vindt het heerlijk om een wandeling te maken, maar ze doet dit niet graag alleen. Dat komt doordat ze gebruik maakt van een scootmobiel. Daarnaast is het gewoon niet gezellig om in je eentje te wandelen. Haar man is aan het werk en kan niet vaak met haar mee. Daarom is zij op zoek naar iemand die met haar mee wil wandelen (meelopen naast de scootmobiel). Dit geeft haar zekerheid en het verdrijft gelijk haar eenzaamheid een beetje. (*) Sarah is een fictieve naam Bijzonderheden Sarah woont zelfstandig en krijgt op basis van een afspraak begeleiding van ons ambulante team. Je spreekt af bij Sarah thuis, en vanuit daar gaan jullie wandelen in de buurt. Je wordt ingewerkt op wat nodig is voor het vrijwilligerswerk. Daarna onderhoud je het contact zelfstandig. De begeleiders zijn wel telefonisch bereikbaar voor overleg. Dag & tijd Sarah kan op maandag, woensdag en/of vrijdag. Tijd en frequentie spreken jullie onderling af, maar enige regelmaat is wel prettig. Voor wie Een medemens met een lichte verstandelijke beperking. Soms in combinatie met een andere beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen referenties opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat is noemen we het ambulante VPT team Almere. Zij begeleiden de (veelal) zelfstandig wonende cliënten op basis van huisbezoeken. De cliënten hebben allen een (verstandelijke) beperking, maar ook een grote mate van zelfstandigheid. Zij krijgen ondersteuning bij praktische zaken zoals; plannen van activiteiten, ondersteunen bij post/administratie en onderhouden van sociale contacten.

Structureel
Almere

Maatje v iemand met licht verstand beperking

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Ik ben ambulant begeleider bij mensen die zelfstandig wonen in de wijk. Ik help ze met allerlei regelzaken maar ik heb een aantal cliënten die eenzaam zijn of niet alleen durven deelnemen aan activiteiten en evt ook sport. Zij zoeken een maatje om leuke dingen mee te doen en een gezellige middag te hebben. Iemand die ze kunnen vertrouwen, een band mee op kunnen bouwen en hun verhaal bij kwijt kunnen. Ik zoek dus per cliënt 1 vast persoon. Ik heb cliënten tussen 25 en 65 jaar. Lijkt dit je leuk, laat vooral vrijblijvend een berichtje achter. Ik als hulpverlener blijf altijd betrokken bij de mantelzorger en cliënt en ben aanspreekpunt voor mantelzorger indien nodig. Het gaat om cliënten uit verschillende wijken in Almere maar vooral Steenwijkerland Haven

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere

Warmhartige gastheer/-vrouw Buitenhaeghe

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben je gastvrij en behulpzaam, en heb je hart voor ouderen? Dan zijn we op zoek naar jou! Wat ga je doen? Als gastvrouw/-heer bij Buitenhaeghe ben je een stralend middelpunt voor bewoners en bezoekers. Je bent de helpende hand bij de receptie, en je kent onze bewoners met loopdrang als geen ander. Je begeleidt hen wanneer nodig en signaleert situaties waarin extra zorg belangrijk is. Verder verwelkom je bezoekers en stuur je ze, indien nodig, door naar de receptie of de juiste afdeling. Naast de receptie, ben je een onmisbare schakel in de samenwerking met de activiteitenbegeleiding, het verplegend personeel, en andere vrijwilligers. Dit ben jij: - Je hebt affiniteit met ouderen. - Je spreekt duidelijk Nederlands. - Je hebt een warme gastvrije opstelling naar bewoners en bezoekers. - Je hebt geregeld beschikbaar. - Je kunt goed observeren en adequaat handelen. - We vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils: De stichting Leger des Heils is een landelijke werkende organisatie die materiële en immateriële hulp verleent aan mensen die een beroep doen op het dienstenaanbod van de stichting. Leger des Heils Flevoland heeft activiteiten op het terrein van verzorging en verpleging en op het gebied van maatschappelijke dienstverlening. Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Heb je interesse of vragen? Reageer dan via deze site.

Structureel
Almere

Gezelschap voor bewoners Buitenhaeghe

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij de dagen van onze bewoners wat mooier maken? Interesse en een gesprek of wandeling, doet onze bewoners goed! Voor verschillende afdelingen op Buitenhaeghe zoeken we mensen die (af en toe) langs willen komen om met een bewoner/bewoners bijv. eens een kopje koffie te drinken, een praatje aan te knopen, een spelletje te doen, of even buiten te wandelen, naar de markt te gaan of gewoon lekker in het zonnetje te zitten. Kun jij net wat extra glans aan een dag geven voor onze bewoners? Dan horen we graag van je. Wie ben jij: – Je hebt affiniteit met de doelgroep – Je beheerst de Nederlandse taal goed – Je bent trouw in je afspraken en kunt met enige regelmaat langskomen. Hier zit flexibiliteit in. – Je kunt goed luisteren en bent sociaal aangelegd. – We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Almere

Handen uit de mouwen op Jeugdland-Stad!

De Schoor, Welzijn in Almere

Heb jij tijd over en wil je deze tijd nuttig en op een creatieve, leuke manier besteden? Dan zijn wij bij Jeugdland-Stad op zoek naar jou! Wij zijn een veelzijdig en gezellig team, bestaande uit twee vaste medewerkers en een fijne achterban van vrijwilligers, waar we er graag nog meer aan zouden willen toevoegen! Jeugdland-Stad is een grote buitenbouwspeelplaats waar kinderen kunnen skelteren, trampoline springen en hutten bouwen. Echter zijn we nog veel meer dan dat! Wat doen en willen wij dan nog meer? - Dat ieder kind en iedere familie zich welkom voelt bij ons - Leuke activiteiten en evenementen organiseren - Een veilige omgeving bieden waar alle kinderen écht kind kunnen zijn en onbezorgd kunnen spelen - Een persoonlijke benadering richting onze bezoekers Lijkt dit jou leuk en zet je je graag in voor kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou als vrijwilliger in het kinderwerk! Maar dat is niet alles! We hebben tevens een prachtig en groot terrein waar altijd het nodige werk bij komt kijken! Dus voel jij je bijvoorbeeld meer thuis hierin en steek je liever je handen uit de mouwen om gezamenlijk te klussen, bouwen, grasmaaien, snoeien en ga zo nog maar even door? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres, want geen dag is bij ons hetzelfde en er is altijd wel iets te doen! We halen veel voldoening uit ons werk en doen dit met veel plezier, ieder op zijn/haar eigen manier! Voor een paar uurtjes, of meerdere dagen per week, er is nog niemand geweest, die niet voor ons fantastische team bezweek! Herken jij je helemaal in deze tekst en denk jij: dit is iets voor mij! Dan nodigen we je graag uit om met ons in gesprek te gaan en wellicht gaan we er dan binnenkort samen tegenaan! Liever eerst eens kijken, om de mogelijkheden te vergelijken? Dat is helemaal goed, ook dan zien we je graag tegemoet! Hopelijk tot snel! Team Jeugdland-Stad

Structureel
Almere

Brei-/haakvrijwilliger

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij handig met breien en haken? En wil je graag je talenten inzetten om wat gezelligheid en warmte te brengen in het leven van ouderen? Dan zijn wij op zoek naar jou! We hebben een kleine groep bewoners die het leuk vindt om met elkaar te haken of breien. Heb jij hier ook wel enige handigheid in, en lijkt het je leuk om hier een terugkerend gezellig samenzijn van te maken? Dan horen we graag van je! Wie ben jij: – Je hebt affiniteit met de doelgroep – Je beheerst de Nederlandse taal goed – Je bent geregeld beschikbaar op de woensdagmiddag van circa 13:30-15:00 uur. – We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Almere

Gastvrouw/-heer buurthuiskamer Almere-Buiten

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij graag iets goeds doen voor je buurt? En biedt je graag wat warmte en gezelligheid? Dan is dit misschien wel wat voor jou! Wat ga je doen? We zijn op zoek naar gastvrouw/-heer die het leuk vindt om mensen op hun gemak te stellen. Je bent niet alleen diegene die zorgt voor een verse pot thee of koffie, maar je hebt ook een luisterend oor. Als gastvrouw/gastheer ben je verantwoordelijk voor een gezellige sfeer in de buurthuiskamer en heb je een luisterend oor voor onze bezoekers. Daarnaast ondersteun je bij activiteiten. Je hebt ook een signalerende functie. Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Dus als jij graag mensen met open armen ontvangt dan zijn wij op zoek naar jou! Op dit moment zoeken we vooral gastvrouwen/gastheren voor de dinsdag- en vrijdagochtend. Maar reageer ook gerust als je een andere beschikbaarheid hebt! Het vrijwilligerswerk is van 9:30-12 uur. Evt. kun je nog wat langer blijven en mee lunchen, maar dit is niet verplicht. Dit ben jij: · Je hebt een gastvrije, behulpzame, flexibele en vriendelijke houding. - Je kunt goed een luisterend oor bieden. · Komt afspraken na en heeft een positieve instelling en uitstraling. · Kan werken in teamverband. · Respecteert de christelijke levensovertuiging en doelstellingen van het Leger des Heils. Dit bieden wij: · Een open, gezellige en flexibele werkomgeving. · Ondersteuning en waardering · Een vrijwilligersovereenkomst met WA-verzekering Over het Leger des Heils: In Bij Bosshardt Almere-Buiten komen mensen samen die open staan voor elkaar en de buurt. Verbondenheid en contact of gewoon even een kop koffie drinken met een praatje: het kan allemaal. Bezoekers ontmoeten elkaar bij een maaltijd of kopje koffie, voor een praatje en gezelligheid. Er worden diverse leuke en gezellige activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Door heel Nederland heeft het Leger des Heils zo'n honderd buurthuiskamers. Plekken voor en door de buurt, waar iedereen welkom is. In onze buurthuiskamers kunnen mensen terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een goed gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Kortom: een plek waar je thuiskomt. Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden. Wekelijks komen er zo'n 15.000 mensen naar onze buurthuiskamers. Voor en door de buurt. Interesse? Wil je meer weten over deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je reactie.

Structureel
Almere

Enthousiaste mensen gezocht

Stichting Buurthopper

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor onze Buurthoppers. CHAUFFEURS voor oa Almere Haven, Almere Stad en Almere Buiten. Wij brengen de mensen naar de huisarts, Fysio, Tandarts, ziekenhuis, supermarkt e.d. Wel is het noodzakelijk dat u minimaal 5 jaar een rijbewijs hebt. We zorgen er voor dat mensen zelfstandig hun boodschappen kunnen blijven doen. Vaak komen mensen al tijden niet meer hun huis uit omdat ze geen mogelijkheid hebben om de deur uit te gaan. Wij helpen de mensen met in en uitstappen en wachten bij de huisarts of fysio tot ze klaar zijn en brengen ze weer naar huis. TELEFONIST(es) voor de planning van de ritten. Hierbij krijg je ontzettend veel leuke gesprekken met de hulpbehoevende mensen. Ook maken wij een reservering voor als mensen een scootmobiel willen lenen. Het zijn soms lange gesprekken omdat mensen eenzaam zijn en behoefte hebben aan een praatje. Wij nemen daarom ook alle tijd voor ze. MONTEUR (electrische auto's) Voor ons wagenpark zoeken wij handige mensen die onze Buurthoppers kunnen onderhouden. Dit zijn kleine werkzaamheden van oa spiegel monteren of vastzetten, kachel vastzetten, stikkers plakken, etc. Wij hebben de buurthopper in de loods in Almere Buiten staan en in Almere Haven in ons buurthuiskamer de Bosgouw en in Almere Stad op het Slufterplatsoen in Waterwijk.

Structureel
Almere

Boodschappenmaatje en samen winkelen

VMCA

Ben jij op zoek naar een leuke en betekenisvolle manier om je tijd door te brengen? Wij zoeken een boodschappenmaatje voor een lieve mevrouw van 67 uit Waterwijk. Eén keer per week er samen op uit, een gezellig praatje maken en genieten van een kopje koffie. Samen naar de markt of winkels. Mw. is op zoek naar wat extra gezelligheid na het verlies van haar man. Ze rookt binnenshuis (maar niet als jij er bent), en heeft een hond en een kat die ook van wat gezelschap houden. Ze rijdt zelf auto en gebruikt een scootmobiel voor buiten. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur ons dan een berichtje. *Bij interesse nodigen we je graag uit op een intakegesprek bij de VMCA zodat we je kunnen toevoegen aan ons gezellige vrijwilligersbestand! Als vrijwilliger bij de VMCA kan je deelnemen aan trainingen en leuke uitjes door het jaar heen. Het aanvragen van een gratis VOG is onderdeel van de inschrijving.

Eenmalig
Almere

Zangvrijwilligers gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Heb jij een passie voor zingen en wil je jouw talent delen om anderen blij te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor zorgcentrum Buitenhaeghe zoeken we enthousiaste zangers/zangeressen die onze verschillende afdelingen willen opvrolijken met muziek. Van Nederlandstalige "oudere" meezingers tot moderne hits, jouw muziek kan een glimlach op de gezichten van onze bewoners tevoorschijn brengen. Ervaring is niet nodig - jouw enthousiasme is het belangrijkst! Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Dit ben jij - Je houdt van zingen; - Je hebt affiniteit met ouderen en een warme gastvrije instelling naar bewoners en bezoekers; - Je spreekt goed Nederlands; - Je bent geregeld beschikbaar; - We vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit bieden wij - Een dankbaar publiek; - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie; - Waardering, gezelligheid en begeleiding; - Trainingsaanbod voor vrijwilligers; - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent; - Reiskostenvergoeding. Wil jij een muzikaal verschil maken? Neem dan contact met ons op! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jolly (vrijwilligerscoördinator van Buitenhaeghe) 06-12702705, jolly.frankema@legerdesheils.nl.

Structureel
Almere

Samen sporten is Super COOL!

Stichting Super COOL Almere

Bij Super COOL! sporten en bewegen deelnemers met en zonder beperking samen wekelijks op een vaste avond met elkaar in een groep. In Almere is dat de donderdagavond van 18.45 - 20.00 uur. Het is altijd super gezellig en je wordt er nog eens fitter van. Onze visie is "Samen Sporten". Iedereen kan en mág mee doen. Zonder maatjes zullen deelnemers met een verstandelijke beperking niet zomaar uit zichzelf gaan sporten. Ook woont het merendeel van onze deelnemers begeleid in een zorginstelling. De begeleiding heeft niet altijd de mogelijkheid om deelnemers naar sportactiviteiten te brengen. Veel van onze deelnemers worden dus gebracht en gehaald met collectief taxi vervoer. We gaan uit van gelijkwaardigheid en proberen maatjes zoveel mogelijk één op één te matchen. Dat werkt heel goed mits je je in elkaars leefwereld wilt verdiepen. Wij kijken wat mogelijk is en gaan niet uit van iemands beperking. Wie een goede klik heeft met een deelnemer en dat leuk vindt kan ook sociaal maatje worden (maar het hoeft niet). Een sociaal maatje gaat naast het sporten (ook) iets anders doen, zoals, koffie drinken, winkelen, een avondje uit, etc. Dit is afhankelijk van de behoefte van de deelnemer en de mogelijkheden van de vrijwilliger. Er is een activiteiten budget. Je kunt als vrijwilliger ervoor kiezen om alleen sportmaatje te worden of alleen sociaal maatje of beiden.

Structureel
Jongeren