csrf
Almere voor elkaar logo
Almere voor elkaar

(aankomend) jurist

Ben jij de (aankomend) jurist die wij zoeken? De Stichting Wetswinkel Almere (WWA) helpt inwoners van Almere met hun (sociaal)juridische problemen en is meestal hét lichtpuntje / de strohalm die zij zochten. Wij geven advies bij een (komende) echtscheiding, verlies van werk, uitkeringsproblemen, erfenissen, schulden en andere rechtsgebieden. Je ervaart dat je écht belangrijk bent voor onze cliënten en die dankbaarheid wordt ook regelmatig getoond! Op dit moment hebben we op maandag- tot en met donderdagavond een fysiek spreekuur , waar we ook eventueel telefonische adviezen geven. We werken altijd in een combinatie van een ervaren en minder ervaren jurist. We werken met goede ICT-systemen en je kunt veel leren in onze dagelijkse praktijk (ervaren juristen kunnen met name de aankomend juristen coachen). Ook organiseren wij regelmatig verdiepingsavonden over bijvoorbeeld huurrecht, erfrecht, arbeidsrecht en personen en familierecht! De WWA houdt spreekuur in De Driehoek, Allendestraat 42 in Almere Staatsliedenwijk. Vanaf station Almere Centrum is het 5 minuten lopen; de bus stopt voor de deur. We werken met ca. 25 personen volgens een rooster. Je draait gemiddeld 1 x per twee à 3 weken een spreekuur. Daarnaast zorgen we dat jouw kennis op peil blijft c.q. wordt vergroot. Wie ben jij? Ben jij de (aankomend) jurist dan verzorg jij het spreekuur samen met een ervaren jurist; Functie-eisen: – Affiniteit met het fantastische werk van de Wetswinkel; – Minimaal 90 ECTS behaald in een Bachelor rechtsgeleerdheid; – (Actuele) kennis van arbeids-, sociaal zekerheids- en/of personen- en familierecht; – Bereidheid om je voor langere tijd te binden aan de Wetswinkel; – Inzicht hebben in de mogelijkheden en beperkingen van cliënten is een pré;. – Goede communicatieve vaardigheden; - Je kunt goed omgaan met conflicten, bent stressbestendig en je hebt een flexibele instelling; – Je werkt zelfstandig en klantgericht. Geboden wordt: - Heel veel enthousiasme, zowel van ons als van de cliënt, een mooie plek waar je jouw kennis kunt inzetten voor een minder vaardige burger en reiskostenvergoeding. Wil jij jouw beschikbare tijd aan de Wetswinkel besteden? Stuur jouw gemotiveerde sollicitatie, voorzien van cv, en richt deze aan mr. Harry

Lees meer

structureel

Staatsliedenwijk: Staatsliedenwijk Oost

Juridisch
Financiën & fondsenwerving

Beschrijving

Ben jij de (aankomend) jurist die wij zoeken?
De Stichting Wetswinkel Almere (WWA) helpt inwoners van Almere met hun (sociaal)juridische problemen en is meestal hét lichtpuntje / de strohalm die zij zochten.
Wij geven advies bij een (komende) echtscheiding, verlies van werk, uitkeringsproblemen, erfenissen, schulden en andere rechtsgebieden. Je ervaart dat je écht belangrijk bent voor onze cliënten en die dankbaarheid wordt ook regelmatig getoond!
Op dit moment hebben we op maandag- tot en met donderdagavond een fysiek spreekuur , waar we ook eventueel telefonische adviezen geven.
We werken altijd in een combinatie van een ervaren en minder ervaren jurist. We werken met goede ICT-systemen en je kunt veel leren in onze dagelijkse praktijk (ervaren juristen kunnen met name de aankomend juristen coachen). Ook organiseren wij regelmatig verdiepingsavonden over bijvoorbeeld huurrecht, erfrecht, arbeidsrecht en personen en familierecht!
De WWA houdt spreekuur in De Driehoek, Allendestraat 42 in Almere Staatsliedenwijk. Vanaf station Almere Centrum is het 5 minuten lopen; de bus stopt voor de deur. We werken met ca. 25 personen volgens een rooster. Je draait gemiddeld 1 x per twee à 3 weken een spreekuur. Daarnaast zorgen we dat jouw kennis op peil blijft c.q. wordt vergroot.

Wie ben jij?
Ben jij de (aankomend) jurist dan verzorg jij het spreekuur samen met een ervaren jurist;

Functie-eisen:
– Affiniteit met het fantastische werk van de Wetswinkel;
– Minimaal 90 ECTS behaald in een Bachelor rechtsgeleerdheid;
– (Actuele) kennis van arbeids-, sociaal zekerheids- en/of personen- en familierecht;
– Bereidheid om je voor langere tijd te binden aan de Wetswinkel;
– Inzicht hebben in de mogelijkheden en beperkingen van cliënten is een pré;.
– Goede communicatieve vaardigheden;
- Je kunt goed omgaan met conflicten, bent stressbestendig en je hebt een flexibele instelling;
– Je werkt zelfstandig en klantgericht.


Geboden wordt:
- Heel veel enthousiasme, zowel van ons als van de cliënt, een mooie plek waar je jouw kennis kunt inzetten voor een minder vaardige burger en reiskostenvergoeding.

Wil jij jouw beschikbare tijd aan de Wetswinkel besteden?
Stuur jouw gemotiveerde sollicitatie, voorzien van cv, en richt deze aan mr. Harry

Praktische informatie

Locatie

Staatsliedenwijk: Staatsliedenwijk Oost

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen

Categorie

Juridisch
Financiën & fondsenwerving
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Wetswinkel Almere

Almere

Communicatiespecialist

Stichting Wetswinkel Almere

Ben jij de communicatiespecialist die wij zoeken? De Stichting Wetswinkel Almere (WWA) helpt inwoners van Almere met hun (sociaal)juridische problemen en is meestal hét lichtpuntje / de strohalm die zij zochten. Wij geven advies bij een (komende) echtscheiding, verlies van werk, uitkeringsproblemen, erfenissen, schulden en andere rechtsgebieden. Je ervaart dat je écht belangrijk bent voor onze cliënten en die dankbaarheid wordt ook regelmatig getoond! Wij maken diverse folders, advertenties, nieuwsbrieven, enz. Wat willen wij? Wij willen dat jij inventariseert welke middelen wij nu inzetten en het bestuur adviseert, vanuit jouw kennis en kunde, wat wij moeten veranderen c.q. waar we vooral mee moeten doorgaan. Jij maakt een communicatieplan, opdat er door het jaar heen voldoende communicatiedruk is en voert deze na goedkeuring door het bestuur uit. De communicatiespecialist werkt nauw samen met de secretaris van het bestuur. Wie ben jij? • Je bent minimaal aan het eind van jouw opleiding (commerciële economie of marketing communicatie) en hebt affiniteit met communicatie; • Je weet hoe je efficiënt kunt werken met online media; • Je bent accuraat en haalt de laatste foutjes uit de teksten. Functie-eisen: • Je hebt een opleiding commerciële economie of marketing communicatie gedaan of hebt aantoonbaar affiniteit met communicatie; • Affiniteit met het fantastische werk van de Wetswinkel; • Bereidheid om je voor langere tijd te binden aan de Wetswinkel; • Je werkt zelfstandig en bent zelf ook communicatief. Geboden wordt: • Heel veel enthousiasme en een mooie plek waar je jouw kennis kunt inzetten voor een minder vaardige burger. Wil jij jouw beschikbare tijd aan de Wetswinkel besteden? Stuur jouw gemotiveerde sollicitatie, voorzien van cv, aan onze voorzitter Harry via een bericht op deze website of door te bellen met Paul.

Structureel
Almere

Ben jij geïnteresseerd in HR?

Stichting Wetswinkel Almere

Wordt Algemeen Bestuurslid bij de Wetswinkel Almere. De Stichting Wetswinkel Almere (WWA) helpt inwoners van Almere met hun (sociaal)juridische problemen en is meestal hét lichtpuntje / de strohalm die zij zochten. Wij geven advies bij een (komende) echtscheiding, verlies van werk, uitkeringsproblemen, erfenissen, schulden en andere rechtsgebieden. Je ervaart dat je écht belangrijk bent voor onze cliënten en die dankbaarheid wordt ook regelmatig getoond! Wij hebben vier fysieke spreekuren per week.. Spreekuren vinden altijd plaats met een intaker én een senior intaker. Wat willen wij? Wij zijn een 5-koppig bestuur, bestaande uit 3 juristen (voorzitter en twee Algemeen Bestuursleden), penningmeester en secretaris. Wij vergaderen één avond per maand. Door het aftreden van een van de Algemeen Bestuursleden is er per direct een vacature ontstaan. Wat verwachten wij van het Algemeen Bestuurslid? - Je bent mede-verantwoordelijk voor alle binnen het bestuur te nemen besluiten. - Binnen het bestuur heb je de junior intakers als aandachtsgebied. - Vanuit het bestuur ben je verantwoordelijk voor de contacten met de lokale politiek, samen met de voorzitter. - Je coacht intakers met ambitie om door te groeien naar seniorstatus. - Je voert sollicitatiegesprekken met nieuwe junior intakers. - Je bent eind verantwoordelijk voor de uitvoering van evaluatie en exit gesprekken. Functie-eisen: • Affiniteit met het fantastische werk van de Wetswinkel; • Minimaal 90 ECTS behaald in een Bachelor rechtsgeleerdheid en/of ruime ervaring op HR-gebied; • Bereidheid om je voor langere tijd te binden aan de Wetswinkel; • Goede communicatieve vaardigheden; • Je kunt goed omgaan met conflicten, bent stressbestendig en je hebt een flexibele instelling; Geboden wordt: • Heel veel enthousiasme, zowel van ons als van de cliënt, een mooie plek waar je jouw kennis kunt inzetten voor een minder vaardige burger en een mooie bestuurlijke leerplek. * Een bescheiden vrijwilligers- en reiskostenvergoeding. Wil jij jouw beschikbare tijd aan de Wetswinkel besteden? Stuur jouw gemotiveerde sollicitatie, voorzien van cv, naar onze voorzitter Harry de Geest of reageer door een bericht te sturen op deze website. Wil je hem eerst bellen? Dat mag ook

Structureel
Almere

Communicatie vrijwilliger

Stichting Wetswinkel Almere

Ben jij de communicatiespecialist die wij zoeken? De Stichting Wetswinkel Almere (WWA) helpt inwoners van Almere met hun (sociaal)juridische problemen en is meestal hét lichtpuntje / de strohalm die zij zochten. Wij geven advies bij een (komende) echtscheiding, verlies van werk, uitkeringsproblemen, erfenissen, schulden en andere rechtsgebieden. Je ervaart dat je écht belangrijk bent voor onze cliënten en die dankbaarheid wordt ook regelmatig getoond! Wij maken diverse folders, advertenties, nieuwsbrieven, enz. Wat willen wij? Wij willen dat jij inventariseert welke middelen wij nu inzetten en het bestuur adviseert, vanuit jouw kennis en kunde, wat wij moeten veranderen c.q. waar we vooral mee moeten doorgaan. Jij maakt een communicatieplan, opdat er door het jaar heen voldoende communicatiedruk is en voert deze na goedkeuring door het bestuur uit. De communicatiespecialist werkt nauw samen met de secretaris van het bestuur. Wie ben jij? Je bent minimaal aan het eind van jouw opleiding (commerciële economie of marketing communicatie) en hebt affiniteit met communicatie; Je weet hoe je efficiënt kunt werken met online media; Je bent accuraat en haalt de laatste foutjes uit de teksten. Functie-eisen: Je hebt een opleiding commerciële economie of marketing communicatie gedaan of hebt aantoonbaar affiniteit met communicatie; Affiniteit met het fantastische werk van de Wetswinkel; Bereidheid om je voor langere tijd te binden aan de Wetswinkel; Je werkt zelfstandig en bent zelf ook communicatief. Geboden wordt: Heel veel enthousiasme en een mooie plek waar je jouw kennis kunt inzetten voor een minder vaardige burger. Wil jij jouw beschikbare tijd aan de Wetswinkel besteden? Stuur jouw gemotiveerde sollicitatie, voorzien van cv en richt deze aan onze voorzitter: mr. Harry

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere, Utrecht, Amstelveen, Amsterdam, Purmerend, Zaanstad, Breda, Eersel, Eindhoven, Valkenswaard, Veldhoven, Roermond, Maasgouw, Roosendaal

Sophia SnuffelVrijwilliger

Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren

Heb jij een sociale, gehoorzame en kindvriendelijke hond en lijkt het je leuk om voor de klas te staan? Dan is het werk als vrijwilliger voor het Sophia SnuffelCollege wellicht iets voor jou! Samen met je hond bezoek je de laagste groepen van basisscholen bij jou in de buurt, om kinderen te leren hoe ze veilig met honden omgaan. Op die manier kan het aantal hondenbeten bij kinderen beperkt worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren. Het Sophia SnuffelCollege is een project van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren. "Het is fantastisch snuffelvrijwilliger te zijn! Je kunt kinderen door de interactie met je hond, echt iets bijbrengen. De samenwerking met je eigen hond maakt het voor mij het ideale vrijwilligerswerk en bovendien draag je een steentje bij aan onze samenleving. Kortom vrijwilligerswerk dat voldoening geeft!" – Ilja Moll "Al zou er maar één kind zijn dat niet gebeten wordt door een hond, dan heeft mijn jarenlange inzet voor het Sophia SnuffelCollege zich al geloond." – Dorette Stöveken Werkzaamheden: Het Sophia SnuffelCollege bestaat uit drie wekelijkse lessen van 30 tot 45 minuten. In de eerste les laat je de kinderen kennismaken met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt je hond mee de klas in en wordt de theorie in praktijk gebracht. Hoe zie je of een hond boos is, of verdrietig? Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten? Spelenderwijs leg je de belangrijkste regels voor de omgang met honden uit. Daarbij laat je de kinderen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders. Vind jij het belangrijk dat kinderen leren hoe ze veilig met honden omgaan? Meld je dan aan als SnuffelVrijwilliger! Om de veiligheid van de kinderen te garanderen, legt iedere SnuffelHond de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest af. Via www.snuffelcollege.nl kun je een vragenlijst invullen en opsturen naar onze mail. Lijken jij en je hond geschikt voor het project dan nodigen we je graag uit voor de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest! Wat verwachten we van jou? • Je kan goed omgaan met kinderen en hebt hier plezier in; • Je hebt gedegen kennis van hondengedrag; • Je bent minimaal 9 dagdelen per jaar beschikbaar tijdens schooluren; • Je bent representatief voor de vereniging en staat achter onze doelen; • Je beschikt over eigen vervoer om met de hond scholen te bezoeken; • Je bent bereid zelf scholen te benaderen in jouw omgeving. Wat verwachten we van jouw hond? • Hij is minimaal 18 maanden en maximaal 8 jaar oud; • Hij heeft een basiscursus gevolgd bij een hondenschool (dit is níet de puppycursus, maar de gehoorzaamheidstraining die daarop volgt); • Hij valt onder de aansprakelijkheidsverzekering (AVP) van de eigenaar; • Hij is stressbestendig en vindt het leuk om met kinderen om te gaan.

Project
Almere

Gezellig samen koken en eten

Interakt Contour

Derk is een vrolijke jonge man die in een elektrische rolstoel zit omdat hij een spierziekte heeft. Zijn passie is koken, lekker eten en doet dat graag samen met anderen. Het zoeken naar recepten doet Derk graag, maar zou dat ook samen met een vrijwilliger willen doen. De boodschappen worden online besteld en last-minute inkopen kunnen evt. samen gedaan worden. Het te koken gerecht met recept neemt Derk door met vrijwilliger, die het snijwerk en het koken daadwerkelijk uitvoert. Vrijwilliger betrekt Derk tijdens het koken en samen kletsen ze over koken en eten. Daarna gezellig samen genieten van de maaltijd aan tafel, met wat hulp. Afruimen, opruimen en vaatwasser inruimen doet de vrijwilliger aangezien Derk daar lichamelijk niet toe in staat is door zijn spierziekte. Bij grotere hoeveelheden koken worden de restanten ingevroren voor een later moment. Derk zou het fijn vinden als het samen koken en eten op regelmatige basis gebeurt. Hij heeft er erg veel zin in en hoopt op een gezellige kooklustige vrijwilliger.

Structureel
Almere

Warmhartige gastheer/-vrouw Buitenhaeghe

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben je gastvrij en behulpzaam, en heb je hart voor ouderen? Dan zijn we op zoek naar jou! Wat ga je doen? Als gastvrouw/-heer bij Buitenhaeghe ben je een stralend middelpunt voor bewoners en bezoekers. Je bent de helpende hand bij de receptie, en je kent onze bewoners met loopdrang als geen ander. Je begeleidt hen wanneer nodig en signaleert situaties waarin extra zorg belangrijk is. Verder verwelkom je bezoekers en stuur je ze, indien nodig, door naar de receptie of de juiste afdeling. Naast de receptie, ben je een onmisbare schakel in de samenwerking met de activiteitenbegeleiding, het verplegend personeel, en andere vrijwilligers. Dit ben jij: - Je hebt affiniteit met ouderen. - Je spreekt duidelijk Nederlands. - Je hebt een warme gastvrije opstelling naar bewoners en bezoekers. - Je hebt geregeld beschikbaar. - Je kunt goed observeren en adequaat handelen. - We vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils: De stichting Leger des Heils is een landelijke werkende organisatie die materiële en immateriële hulp verleent aan mensen die een beroep doen op het dienstenaanbod van de stichting. Leger des Heils Flevoland heeft activiteiten op het terrein van verzorging en verpleging en op het gebied van maatschappelijke dienstverlening. Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Heb je interesse of vragen? Reageer dan via deze site.

Structureel
Almere

Gezelschap voor bewoners Buitenhaeghe

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij de dagen van onze bewoners wat mooier maken? Interesse en een gesprek of wandeling, doet onze bewoners goed! Voor verschillende afdelingen op Buitenhaeghe zoeken we mensen die (af en toe) langs willen komen om met een bewoner/bewoners bijv. eens een kopje koffie te drinken, een praatje aan te knopen, een spelletje te doen, of even buiten te wandelen, naar de markt te gaan of gewoon lekker in het zonnetje te zitten. Kun jij net wat extra glans aan een dag geven voor onze bewoners? Dan horen we graag van je. Wie ben jij: – Je hebt affiniteit met de doelgroep – Je beheerst de Nederlandse taal goed – Je bent trouw in je afspraken en kunt met enige regelmaat langskomen. Hier zit flexibiliteit in. – Je kunt goed luisteren en bent sociaal aangelegd. – We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Almere

Handen uit de mouwen op Jeugdland-Stad!

De Schoor, Welzijn in Almere

Heb jij tijd over en wil je deze tijd nuttig en op een creatieve, leuke manier besteden? Dan zijn wij bij Jeugdland-Stad op zoek naar jou! Wij zijn een veelzijdig en gezellig team, bestaande uit twee vaste medewerkers en een fijne achterban van vrijwilligers, waar we er graag nog meer aan zouden willen toevoegen! Jeugdland-Stad is een grote buitenbouwspeelplaats waar kinderen kunnen skelteren, trampoline springen en hutten bouwen. Echter zijn we nog veel meer dan dat! Wat doen en willen wij dan nog meer? - Dat ieder kind en iedere familie zich welkom voelt bij ons - Leuke activiteiten en evenementen organiseren - Een veilige omgeving bieden waar alle kinderen écht kind kunnen zijn en onbezorgd kunnen spelen - Een persoonlijke benadering richting onze bezoekers Lijkt dit jou leuk en zet je je graag in voor kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou als vrijwilliger in het kinderwerk! Maar dat is niet alles! We hebben tevens een prachtig en groot terrein waar altijd het nodige werk bij komt kijken! Dus voel jij je bijvoorbeeld meer thuis hierin en steek je liever je handen uit de mouwen om gezamenlijk te klussen, bouwen, grasmaaien, snoeien en ga zo nog maar even door? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres, want geen dag is bij ons hetzelfde en er is altijd wel iets te doen! We halen veel voldoening uit ons werk en doen dit met veel plezier, ieder op zijn/haar eigen manier! Voor een paar uurtjes, of meerdere dagen per week, er is nog niemand geweest, die niet voor ons fantastische team bezweek! Herken jij je helemaal in deze tekst en denk jij: dit is iets voor mij! Dan nodigen we je graag uit om met ons in gesprek te gaan en wellicht gaan we er dan binnenkort samen tegenaan! Liever eerst eens kijken, om de mogelijkheden te vergelijken? Dat is helemaal goed, ook dan zien we je graag tegemoet! Hopelijk tot snel! Team Jeugdland-Stad

Structureel
Almere

Fietsmaatje

Rob

Mijn naam is Rob en ik zoek een fietsmaatje. Ik ben 69 jaar, heb anderhalf jaar geleden Niet Aangeboren Hersenletsel opgelopen. Hierdoor heb ik een geheugenprobleem en weet ik de weg niet meer zo goed. Lichamelijk ben ik gezond en heb een brede interesse in muziek. Ik heb geen spraakprobleem of dergelijke. Als ik een fietsmaatje vind wil ik graag met mooi weer een stuk fietsen, maar niet alleen. (Dit kan helaas ook niet meer alleen) Ik heb behoefte aan meer beweging. Frequentie stem ik graag af. Het is belangrijk dat het fietsmaatje goed de weg kent, dit lukt mij door mijn beperking niet. Spreekt dit je aan dan hoor ik het graag en kunnen wij kennismaken. Wij wonen in Filmwijk. Mvg Rob

Structureel
Almere

Hart voor mens en dier!

Stichting Stad & Natuur Almere

Heb je een voorliefde voor dieren en mensen? Dan is vrijwilligerswerk op Kinderboerderij den Uylpark in Almere Stad of Kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten wat voor jou! Vooral voor in de weekenden zijn we op zoek naar extra handjes. Help bij het voeren van de dieren, het schoonmaken van de hokken en het ontvangen en helpen van onze bezoekers. Bij onze kinderboerderijen komen Almeerders, jong en oud, genieten van de dieren op de kinderboerderij, waaronder geiten, varkens, schapen, konijnen, kippen en pony’s. Door de weeks komen er schoolklassen leren over de dieren en over de natuur. Na schooltijd en in het weekend komen families met kinderen, ouderen en jongeren naar de kinderboerderij om te genieten! Om de kinderboerderij open te stellen en om de dieren te voeren zijn wij op zoek naar mannen en vrouwen met een hart voor dieren! Wat ga jij doen als vrijwilliger dierverzorging op een kinderboerderij? De kinderboerderijen zijn geopend van di-vrij van 10.00-16.30 uur en in het weekend van 14.00-16.30 uur. Op zaterdag- en zondagochtend is het terrein dus niet geopend voor publiek maar moeten de dieren wel verzorgd of gevoerd worden. - Als vrijwilliger help je tijdens openingstijden mee voor de openstelling van het terrein. - Je zorgt dat de bezoekers zich welkom voelen op het terrein. - Je bent aanspreekpunt voor de bezoekers van de kinderboerderij. - Je verkoopt koffie/thee/ijsjes ed. aan de bezoekers. - Je voert de dieren, onderhoud het terrein en maakt de hokken schoon. Dit kan dus ook in het weekend en buiten de openingstijden. Wie ben je? - Je hebt een hart voor dieren - Je bent gastheer/vrouw en vindt het leuk om met mensen een praatje te maken - Je bent vooral enthousiast - Je bent 18 jaar of ouder Wat bieden wij je? Een mooie plek in het groen om je vrijwilligers werk te doen waar elke dag anders is! Je wordt begeleidt door de beheerder van de Kinderboerderij en je krijgt passende werkkleding. Je krijgt van ons een vrijwilligersovereenkomst waarin we de afspraken die we maken vastleggen. Je bent verzekerd tijdens het uitvoeren van je vrijwilligerstaken. Jaarlijks organiseert Stad & Natuur een kerstborrel waar alle vrijwilligers van Stad & Natuur uitgenodigd worden. Op de kinderboerderij vindt jaarlijks een bbq plaats met de vrijwilligers van de locatie. Heb jij bij het lezen van de vacature het idee dat dit op jouw lijf geschreven is? Neem dan contact op! Wij zullen je vervolgens uitnodigen voor een persoonlijk gesprek, waarin we gezamenlijk bekijken waar jouw interesse ligt en hoe je die in kan zetten op de kinderboerderij. Voor vrijwilligerswerk op de kinderboerderij moet je een VOG (verklaring omtrent gedrag) kunnen aanleveren. Kinderboerderij den Uylpark en Kinderboerderij de Beestenbende zijn onderdeel van Stichting Stad & Natuur Almere.

Structureel
Almere

Wij zoeken leuke enthousiaste vrijwilligers

Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere wil graag dat iedereen mee kan doen en daarom geven wij jaarlijks meer dan 2.000 kinderen en jongeren uit minimagezinnen de kans ook mee te doen aan sport en cultuur. Dat moet iedereen in Almere weten… Wij zoeken leuke enthousiaste vrijwilligers die het heerlijk vinden mee te werken aan pr-activiteiten. Promoot jij ons jeugdfonds op markten en bijeenkomsten? Draai jij je hand niet om voor het verzendklaar maken van een stapel post? Wil je flexibel ingezet worden wanneer het jou uitkomt? Gewoon lekker een paar uurtjes aan de slag? Geef snel een reactie en wij nemen contact met je op! Wat ga je doen? - Je bent de ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere - De ene keer sta je met een kraam op een bijeenkomst en deel je flyers uit - Wie weet wil je ook wel foto’s maken tijdens een sportactiviteit - Maar gezellig met een groepje vrijwilligers 100 postzegels op enveloppen plakken vind je ook prima. Vaardigheden Uiteraard leggen we je eerst alles uit. Ben jij enthousiast over het Jeugdfonds Sport & Cultuur, ben je op oproep beschikbaar, … … Wil je meer informatie dan horen wij dit heel graag ! Reageer via de knop bij deze vacature.

Structureel