csrf
Almere voor elkaar logo
Almere voor elkaar

Werk in een Voedselbos in Almere Haven

In ons "Voedselbos park Uithof" kan je buiten werken in de frisse lucht. Er is zwaar werk en er is ligt werk. Je kan samen werken of juist op je eentje. Er zijn veel verschillende taken te doen. Maaien, snoeien en planten, scheppen, harken en schoffelen, takkenrillen aanleggen, zorgen voor het insektenhotel of de vogelhuisjes, vuil opruimen, voor de koffie zorgen en voor de gezelligheid. Ook goed om je heen kijken wat er groeit. En we zorgen ook voor elkaar. Wij zijn ook natuur.

Lees meer

structureel

De Gouwen: Lindengouw, Muidergouw en Peppengouw

De Hoven: Middenhof en Uithof

De Wierden: Keiwierde en Oldewierde

Maatje, buddy & gezelschap
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

In ons "Voedselbos park Uithof" kan je buiten werken in de frisse lucht.
Er is zwaar werk en er is ligt werk.
Je kan samen werken of juist op je eentje.
Er zijn veel verschillende taken te doen. Maaien, snoeien en planten, scheppen, harken en schoffelen, takkenrillen aanleggen, zorgen voor het insektenhotel of de vogelhuisjes, vuil opruimen, voor de koffie zorgen en voor de gezelligheid.
Ook goed om je heen kijken wat er groeit.
En we zorgen ook voor elkaar. Wij zijn ook natuur.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 8 uur

woensdag

donderdag

Locatie

De Gouwen: Lindengouw, Muidergouw en Peppengouw

De Hoven: Middenhof en Uithof

De Wierden: Keiwierde en Oldewierde

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Belangen park Uithof

Almere

In toom houden van Braam en Boswingerd

Stichting Belangen park Uithof

Kent u het "Voedselbos park Uithof? Midden in Havan? Boven het nieuwe Jeugdland! Ja daar!! Veel Havenaren kennen het park Uithof nog niet bij naam. Het is een stuk bos dat al net zo oud is als Almere Haven maar tussen 2017 en 2021 helemaal gerenoveerd is tot een landschappelijk park. Middenin ligt het nieuwe Jeugdland en daarboven het Voedselbos park Uithof. Dit voedselbos wordt door een vrijwilligersgroep onderhouden. Sinds 2018 zijn in ons Voedselbos al veel noten- en fruitbomen geplant en allerlei soorten bessen en kruiden. We zoeken natuurlijke manieren van onderhoud. De brandnetel is een vriend die goed is voor veel rupsen en vlinders. In ons voedselbos zijn een paar planten en bomen die heel graag willen groeien en weinig ruimte aan anderen laten: de braam, de bosrank (of clematis), de acacia, de haagwinde. Zij willen wel overal groeien. Gewapend met snoeischaren, spade of een scherpe zaag zorgen we dat ook andere beplanting een kans krijgt. Kom je ons helpen? Je wordt de held van ons voedselbos.

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Almere

Kantoormens voor ons Voedselbos

Stichting Belangen park Uithof

Ons Voedselbos park Uithof in Almere Haven wordt door vrijwilligers gedragen. Veel groene uitvoerende mensen die houden van buiten zijn en werken. Maar onze organisatie brengt ook het nodige papierwerk met zich mee, formaliteiten rond de Stichting en de bank, opsporen en aanvragen van subsidiemogelijkheden, correspondentie met de gemeente bijhouden. Kortom allerlei ondersteunende taken voor het bestuur die ons soms veel tijd en moeite kosten. Je moet er vooral van houden om een paar uurtjes per week achter de computer te zitten.

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere

Wandelen en tegelijk een leuk gesprek?

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die het leuk vinden om met onze bewoners te wandelen en tegelijk een gezellig praatje te hebben. De Archipel is een woonzorgcentrum in de Literatuurwijk. Hier hebben we 6 huisjes met bewoners met een PG achtergrond (dementie) en een afdeling Somatiek. Veel van deze mensen zijn slecht ter been en gaan in een rolstoel mee naar buiten. We zoeken vrijwilligers voor beide afdelingen. U kunt zelf aangeven wat uw voorkeur heeft. Lijkt het u leuk om met onze bewoners te gaan wandelen. DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR U Als u vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal u hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag. Bent u nieuwsgierig geworden? Schroom niet en bel of mail voor meer informatie Wie ben jij? * Je bent ouder dan 18 jaar * Je vindt het leuk om individueel een activiteit met een bewoner te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * Je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallen verzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom dan niet mail of bel voor meer informatie met: Tineke Vrijwilligers coördinator bij woonzorgcentrum Archipel

Structureel
Almere

Vrijwilliger voor de gezellige woensdagmiddag

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Op de woensdagmiddag hebben we iedere week een gezellige activiteit. Die per week wisselt. De ene keer hebben we als thema bijvoorbeeld een provincie, de andere keer wordt er geknutseld en een andere keer hebben we een cocktail of Barrista middag. De animo voor deze activiteiten zijn erg groot. Hierdoor komt mijn collega handen te kort. Daarom zijn wij op zoek naar 2 vrijwilligers die haar kunnen ondersteunen bij de gezellige middagen. Mocht je zelf een leuk idee hebben, laat het mijn collega dan weten. Wie ben jij? * Je bent 16 jaar of ouder * Je vindt het leuk om in een groep een activiteit met de bewoners te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal * Je kunt goed meegaan in de beleefwereld van onze bewoner(s) Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallenverzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie!

Structureel
Almere

Huiswerkbegeleiding Hocus Focus

VMCA

Lijkt het je leuk om leerlingen te begeleiden en te ondersteunen bij het maken van hun huiswerk? Dan zijn wij opzoek naar jou! Huiswerkbegeleiding wordt geven in een kleine groep van max 9 leerlingen. Er zijn 2 leeftijdsgroepen, namelijk bovenbouw basisonderwijs (groep 6,7 en 8) en onderbouw voorgezet onderwijs (1ste en 2de klas). Je helpt onder andere bij het uitleggen van de huiswerkopdrachten. Verder zorg jij voor een leuk en leerzame sfeer. Heb jij affiniteit met kinderen en ben jij elke donderdag van 16:00uur t/m 17:00uur beschikbaar vanaf 1 mei 2024? Aarzel dan niet en stuur ons jouw motivatiebrief. Huiswerkbegeleiding vindt plaats in Buurtcentrum Kolkzicht op de Klokkeluiderstraat 57. Wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Almere

Iemand met groene vingers

Zorggroep Almere, locatie De Overloop

Voor onze tuin bij ons mooie woonzorgcentrum De Overloop in Almere Haven zijn we op zoek naar iemand met groene vingers. We hebben een mooie binnentuin met een grote vijver, Daarnaast staan er struiken en bomen en bloembakken. Helaas is voor ons de tijd beperkt om dit alleen bij te houden. Zou je ons hierbij kunnen helpen? Wie ben jij? *Je bent 18 jaar of ouder *Je hebt groene vingers *Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal Wat bieden wij jou? *Je gaat werken met een enthousiast team van collega's *Je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallen verzekering * Woon je wat verder weg van De Overloop, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? stuur een berichtje.

Structureel
Almere

Enthousiaste coordinator Fietsmaatjes Almere

Stichting Fietsmaatjes Almere

Aanspreekpunt voor gasten en vrijwilligers die samen willen fietsen op een duofiets. In verband met de groei van Fietsmaatjes Almere, zijn onze coordinatoren Ien, Wil, Rina en Rosella op zoek naar een enthousiaste collega. Als coordinator ben je het aanspreekpunt voor gasten en vrijwilligers. Een coordinator houdt de intakegesprekken met gasten en vrijwilligers en koppelt de gast aan een fietsmaatje. Is dit misschien iets voor jou? Voor meer informatie over deze vacature, mail naar info@fietsmaatjesalmere.nl

Structureel
Almere

Chauffeur gezocht voor schoolgaande kinderen

Stichting Waahan

Wij als non-profit (niet-winstmakende) organisatie zijn op zoek naar een chauffeur of chaufeusse (vrijwilliger), die onze schoolgaande kinderen wilt vervoeren. Wij leveren de bussen, brandstof en benodigdheden. Jouw taak: Kinderen thuis ophalen, naar school brengen (voor 08.30u) en thuis afzetten (na schooltijd). Als je geen prive afspraken hebt staan, dan kan je met je mede-chauffeurs gezellig wat kopjes koffie drinken. Tussentijds heb je je eigen vrije tijd en de bus mag mee naar huis. Er zal 2x per maand een maximale vergoeding uitbetaald worden van 210 euro.

Eenmalig
Almere

Held in Huis

VMCA

Als maatje van het project Held in Huis bezoek je regelmatig een inwoner van Almere. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, een creatieve activiteit doen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Een paar uur per week maakt echt verschil! Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: Mensen met dementie Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) Mensen met niet aangeboren hersenletsel Mensen die levensbedreigend ziek zijn Mensen die terminaal ziek zijn Je mag je voorkeur uitspreken. Samen met jou zoeken we een goede match! Informatie over Held in Huis: Bij het project Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt (in overleg) een aantal uren per week waardoor de eventueel aanwezige mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Ben je enthousiast geworden? Neem contact op en dan plannen we een afspraak in om kennis met elkaar te maken!

Structureel
Almere

Maatje voor gesprek en bewegen

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Voor een meneer van 75 jaar zoeken wij een maatje. Bij voorkeur een man. Deze meneer is in Curaçao geboren en woont alweer 50 jaar in Nederland. Meneer vind het o.a. leuk om over wetenschappelijke dingen te praten. Is geen sportliefhebber. Deze meneer zit in een rolstoel. Voor hem is het belangrijk om af en toe te bewegen. Wie weet kun je naast het praatje nog een leuk beweegspel doen. Uiteraard kunnen we je daarin ondersteunen met ideeën. Wie ben jij? * Je bent 16 jaar of ouder * Je vindt het leuk om in een groep een activiteit met de bewoners te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal * Je kunt goed meegaan in de beleefwereld van onze bewoner(s) Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallenverzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie!

Structureel