csrf
Almere voor elkaar logo
Almere voor elkaar

LHBTIQ+ maatjes gezocht

De LHBTIQ+ Community zoekt jou! Jezelf zijn is niet voor iedereen hetzelfde, dat maakt het leven mooi! Maar stel nou dat je met iemand wilt uitwisselen over coming out, gender, zelfvertrouwen of andere vragen die je niet kwijt kunt in jouw omgeving? Wordt LHBTIQ+ maatje en help jongeren tussen de 13 en 27 jaar met hun vraag. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn! Help je mee? Ben jij LHBTIQ+ en wil je iets terug doen voor de community? Neem dan contact op met onze coördinator Stein.

Lees meer

structureel

Centrum Almere Buiten: Centrum Almere Buiten Noord

Centrum Almere Stad: Centrum Stad Zuidwest

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

De LHBTIQ+ Community zoekt jou!
Jezelf zijn is niet voor iedereen hetzelfde, dat maakt het leven mooi!
Maar stel nou dat je met iemand wilt uitwisselen over coming out, gender, zelfvertrouwen of andere vragen die je niet kwijt kunt in jouw omgeving?

Wordt LHBTIQ+ maatje en help jongeren tussen de 13 en 27 jaar met hun vraag.

Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn! Help je mee?
Ben jij LHBTIQ+ en wil je iets terug doen voor de community?
Neem dan contact op met onze coördinator Stein.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Centrum Almere Buiten: Centrum Almere Buiten Noord

Centrum Almere Stad: Centrum Stad Zuidwest

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van VMCA

Almere

Gezocht Groepstrainer voor Jongeren

VMCA

Plannen? Een handgeven bij een kennismaking? Met zelfvertrouwen naar school of naar je werk gaan? Het lijkt vanzelfsprekend toch is dat niet voor alle jongere zo. Vind je het leuk om voor groepen jongeren te staan samen met een trainingsbuddy bij het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs? (Leeftijd 13 tot 27 jaar) Stuur mij dan een bericht en wie weet sta jij dan in het nieuwe schooljaar voor de klas en geef je samen met andere vrijwilligers incidenteel trainingen over: plannen, zelfvertrouwen en sociale omgang.

Structureel
Almere

Boodschappenmaatje en samen winkelen

VMCA

Ben jij op zoek naar een leuke en betekenisvolle manier om je tijd door te brengen? Wij zoeken een boodschappenmaatje voor een lieve mevrouw van 67 uit Waterwijk. Eén keer per week er samen op uit, een gezellig praatje maken en genieten van een kopje koffie. Samen naar de markt of winkels. Mw. is op zoek naar wat extra gezelligheid na het verlies van haar man. Ze rookt binnenshuis (maar niet als jij er bent), en heeft een hond en een kat die ook van wat gezelschap houden. Ze rijdt zelf auto en gebruikt een scootmobiel voor buiten. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur ons dan een berichtje. *Bij interesse nodigen we je graag uit op een intakegesprek bij de VMCA zodat we je kunnen toevoegen aan ons gezellige vrijwilligersbestand! Als vrijwilliger bij de VMCA kan je deelnemen aan trainingen en leuke uitjes door het jaar heen. Het aanvragen van een gratis VOG is onderdeel van de inschrijving.

Eenmalig
Almere

Maatje (v) gezocht om samen op pad te gaan

VMCA

Voor een mevrouw in Parkwijk van in de 70 zijn we op zoek naar een vrouwelijk maatje dat eens per maand, of als het kan vaker, gezellig met haar op pad wil gaan binnen Almere. Het lijkt haar leuk om bijvoorbeeld naar het tuincentrum te gaan of naar het centrum om te winkelen. Je gaat samen met mevrouw op pad in jouw auto en krijgt hiervoor een reiskostenvergoeding van €0,35 per km. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur ons dan een berichtje. *Bij interesse nodigen we je graag uit op een intakegesprek bij de VMCA zodat we je kunnen toevoegen aan ons gezellige vrijwilligersbestand! Als vrijwilliger bij de VMCA kan je deelnemen aan trainingen en leuke uitjes door het jaar heen. Het aanvragen van een gratis VOG is onderdeel van de inschrijving.

Structureel
Almere

Ik sta graag voor een groep

VMCA

Houd jij van het geven van trainingen, het geven van workshops en/of het coachen van mensen? * Misschien ben je startend hierin en wil je meer ervaring opdoen * Misschien ben je al lang een trainer/coach en vind je het leuk een nieuwe training bij ons uit te testen * Misschien was je vroeger trainer/coach en vind je het nog steeds leuk om een keer of af en toe voor een groep te staan Dan komen we graag in contact met jou! Voor de Vrijwilligers Academie Almere zijn we namelijk opzoek naar nieuwe (vrijwillige) trainers / coaches die hun kennis en kwaliteiten willen delen met anderen. De Vrijwilligers Academie Almere is er voor Almeerse vrijwilligers, maar ook voor vrijwilligers coördinatoren en organisaties. Wij bieden een divers aanbod aan trainingen aan, dus er is veel mogelijk. Interesse? Neem dan aub contact op met Joost of Anthilde om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Alvast bedankt!

Eenmalig
Almere

Vrijwilliger taalcafé

VMCA

Ben jij een gangmaker die op een gezellige en vrolijke manier onze taal activiteit wil invullen en mensen ondersteund bij het leren van de Nederlandse taal? Vanuit het wijkteam organiseren wij elke dinsdag van 10:00-11:30 taalcafé. We zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om deze groep te activeren. Je brengt gezelligheid, en je durft lekker gek te doen, stelt geen hoge eisen, bent creatief en maakt het vooral gezellig, zodat men zich thuis en veilig voelt. Ben je op dinsdag ochtend van 10.00 tot 11.30 uur beschikbaar, houd je van mensen, heb je iets met taal en ben je klaar voor deze nieuwe uitdaging?

Structureel
Almere

Huiswerkbegeleiding Hocus Focus

VMCA

Lijkt het je leuk om leerlingen te begeleiden en te ondersteunen bij het maken van hun huiswerk? Dan zijn wij opzoek naar jou! Huiswerkbegeleiding wordt geven in een kleine groep van max 9 leerlingen. Er zijn 2 leeftijdsgroepen, namelijk bovenbouw basisonderwijs (groep 6,7 en 8) en onderbouw voorgezet onderwijs (1ste en 2de klas). Je helpt onder andere bij het uitleggen van de huiswerkopdrachten. Verder zorg jij voor een leuk en leerzame sfeer. Heb jij affiniteit met kinderen en ben jij elke donderdag van 16:00uur t/m 17:00uur beschikbaar vanaf 1 mei 2024? Aarzel dan niet en stuur ons jouw motivatiebrief. Huiswerkbegeleiding vindt plaats in Buurtcentrum Kolkzicht op de Klokkeluiderstraat 57. Wil je meer informatie of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Almere

Maatjes gezocht

VMCA

Wil jij iets betekenen voor iemand, die bekend is met GGZ achtergrond, die zich eenzaam voelt en het lastig vindt om contact met anderen te maken en houden? Dan is Vriendschap op Maat misschien iets voor jou! Wat is Vriendschap op Maat? Vriendschap op Maat biedt je de mogelijkheid om regelmatig iemand met dezelfde interesses en hobby’s te ontmoeten. Samen ga je dan iets doen. Wat dat is, bedenk je samen. Dit kan zijn een museumbezoek, koffie drinken, de stad in of gewoon thuis wat praten met elkaar. Vrijwilligers van harte welkom! Je kunt rekenen op goede begeleiding en een reis- en onkostenvergoeding. Aanmelden of meer informatie? Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij Margreet of Mirjam.

Structureel
Almere

Gezellige en daadkrachtige bureauvrijwilliger

VMCA

Wij zijn op zoek naar een gezellige en daadkrachtige vrijwilliger bij ons op kantoor, voor het project "Vriendschap op Maat" Wil je betekenisvol werk doen en anderen helpen? Dan is deze rol wellicht iets voor jou! **Wat ga je doen?** - Onderhouden van contacten met vrijwilligers en hulpvragers. - Lichte administratieve taken - Registreren van contacten in ons registratiesysteem. - Heb je affiniteit met psychiatrie - Goede sociale en communicatieve vaardigheden. - Kan je zelfstandig in een team werken. - Ben je vaardig met de pc **Wij bieden** - Een kans om een positieve impact te maken in de gemeenschap. - Een gezellige en ondersteunende werkomgeving. - Mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. **Interesse?** Stuur een e-mail naar vriendschapopmaat@vmca.nl of bel 036-5341404 en we nemen contact met je op. Met vriendelijke groet, Mirjam en Margreet

Eenmalig
Almere

Vriendschappelijk maatjescontact (V) 25-35 jr

VMCA

Maatjescontact om samen leuke dingen te ondernemen. Vind jij het leuk om iets voor een ander te betekenen? Dat kan al door er gewoon even voor iemand te zijn, samen een kopje thee drinken of er even op uit. Een filmpje pakken, even de stad in, een picknick in het park of een andere leuke activiteit ondernemen. Heb jij wekelijks of een keer in de 2 weken een paar uurtjes over en wil jij maatje worden van iemand, dan horen wij graag van jou.

Structureel
Almere

Held in Huis

VMCA

Als maatje van het project Held in Huis bezoek je regelmatig een inwoner van Almere. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, een creatieve activiteit doen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Een paar uur per week maakt echt verschil! Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: Mensen met dementie Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) Mensen met niet aangeboren hersenletsel Mensen die levensbedreigend ziek zijn Mensen die terminaal ziek zijn Je mag je voorkeur uitspreken. Samen met jou zoeken we een goede match! Informatie over Held in Huis: Bij het project Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt (in overleg) een aantal uren per week waardoor de eventueel aanwezige mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Ben je enthousiast geworden? Neem contact op en dan plannen we een afspraak in om kennis met elkaar te maken!

Structureel
Almere

Gespreksmaatje gezocht in Stedenwijk.

VMCA

Voor een meneer (67 jaar) met ALS en geheugenproblemen zijn wij op zoek naar een vrijwilligster die het leuk vindt om meneer op de donderdagmiddag te bezoeken zodat zijn partner even op adem kan komen. Meneer is fan van Frank Boeijen, de Dijk, Stef Bos en BLØF en kijkt graag naar sport (o.a. Tour de France, Formule 1, schaatsen en veldrijden). Spreekt bovenstaande je aan en lijkt het je gezellig om meneer wekelijks gezelschap te houden dan kun je contact opnemen via het telefoonnummer hieronder. Wij hopen snel iets van je te horen! Naast deze meneer wachten er nog meer mensen op een maatje. Informeer gerust naar de mogelijkheden! Informatie over het project Held in Huis: Bij Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt (in overleg) een aantal uren per week waardoor de eventueel aanwezige mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Een paar uur per week maakt echt verschil! Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: Mensen met dementie Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) Mensen met niet aangeboren hersenletsel Mensen die levensbedreigend ziek zijn Mensen die terminaal ziek zijn Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Ben je enthousiast geworden? Neem contact op en dan plannen we een afspraak in om kennis met elkaar te maken!

Structureel
Almere

Jan zoekt maatje voor naar buiten en praatje

VMCA

Jan is 83 jaar en kan niet goed meer lopen na een herseninfarct. Hij houdt van een praatje en vindt het fijn om naar buiten te gaan. Zijn vrouw bezoekt op donderdagmiddag haar moeder in Amsterdam. Zij laat Jan liever niet lang alleen. Je helpt dus Jan en zijn vrouw allebei. Stadsdeel: Jan en zijn vrouw wonen in de Marken in Almere Haven. Dagen: Graag op donderdagmiddag. Naast Jan wachten er nog meer mensen op een maatje. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Informatie over het project Held in Huis: Bij Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt (in overleg) een aantal uren per week waardoor de eventueel aanwezige mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Een paar uur per week maakt echt verschil! Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: Mensen met dementie Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) Mensen met niet aangeboren hersenletsel Mensen die levensbedreigend ziek zijn Mensen die terminaal ziek zijn Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Ben je enthousiast geworden? Neem contact op en dan plannen we een afspraak in om kennis met elkaar te maken!

Structureel
Almere

Gezocht! Held die mantelzorger vrijaf geeft

VMCA

Als Held in Huis vind je het leuk om af en toe doordeweeks, in het weekend of s' avonds iemand gezelschap te houden die niet meer alleen thuis kan blijven. Jouw aanwezigheid maakt dat de vaste mantelzorger even vrijaf heeft en iets leuks voor zichzelf kan doen. Het is namelijk voor veel mantelzorgers erg moeilijk om tijd voor zichzelf te realiseren. Mantelzorger: "Het voelt heel vrij. Ik heb de tijd voor mezelf. Zo kan ik even aan andere dingen denken. Ik krijg weer energie. Bovendien weet ik dat mijn partner in goede handen is en ook een leuke dag heeft. Dat geeft mij erg veel rust". Maatje: "Ik vind het fijn dat mijn partner weer naar een verjaardag en theatervoorstelling kan, ze komt altijd heel vrolijk thuis en heeft dan ook iets leuks te vertellen". Informatie over het project Held in Huis: Bij Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt in overleg af en toe langs waardoor de mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: - Mensen met dementie - Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) - Mensen met niet aangeboren hersenletsel - Mensen die levensbedreigend ziek zijn - Mensen die terminaal ziek zijn Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Als Held in Huis maak je het mogelijk dat mantelzorgers even tijd voor zichzelf hebben en energie op kunnen doen. Wil jij je hiervoor inzetten? Meld je aan!

Structureel
Almere

Gezelschapsmaatje voor Gita (83)

VMCA

Word jij er blij van om een ander een fijne dag te bezorgen? Dan zijn we opzoek naar jou! Gita, 83 jaar, woont in Stedenwijk en zou een maatje voor gezelschap erg fijn vinden. Gita heeft geheugenklachten en daardoor staat zij op de wachtlijst om naar een verzorgingshuis te verhuizen. Dit kan echter nog wel even duren. Tot het zover is zou een maatje heel erg welkom zijn! Gita is een gezellige dame en houdt van wandelen, spelletjes spelen en samen gezellig kletsen. We zijn opzoek naar een geduldige vrijwilligster die mevrouw voor een paar uur per week gezelschap wil houden. Informatie over het project Held in Huis: Bij Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt (in overleg) een aantal uren per week waardoor de eventueel aanwezige mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Een paar uur per week maakt echt verschil! Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: Mensen met dementie Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) Mensen met niet aangeboren hersenletsel Mensen die levensbedreigend ziek zijn Mensen die terminaal ziek zijn Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Naast Gita wachten er nog meer mensen op een maatje. Informeer gerust naar de mogelijkheden! Ben je enthousiast geworden? Neem contact op en dan plannen we een afspraak in om kennis met elkaar te maken!

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere

Handen uit de mouwen op Jeugdland-Stad!

De Schoor, Welzijn in Almere

Heb jij tijd over en wil je deze tijd nuttig en op een creatieve, leuke manier besteden? Dan zijn wij bij Jeugdland-Stad op zoek naar jou! Wij zijn een veelzijdig en gezellig team, bestaande uit twee vaste medewerkers en een fijne achterban van vrijwilligers, waar we er graag nog meer aan zouden willen toevoegen! Jeugdland-Stad is een grote buitenbouwspeelplaats waar kinderen kunnen skelteren, trampoline springen en hutten bouwen. Echter zijn we nog veel meer dan dat! Wat doen en willen wij dan nog meer? - Dat ieder kind en iedere familie zich welkom voelt bij ons - Leuke activiteiten en evenementen organiseren - Een veilige omgeving bieden waar alle kinderen écht kind kunnen zijn en onbezorgd kunnen spelen - Een persoonlijke benadering richting onze bezoekers Lijkt dit jou leuk en zet je je graag in voor kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou als vrijwilliger in het kinderwerk! Maar dat is niet alles! We hebben tevens een prachtig en groot terrein waar altijd het nodige werk bij komt kijken! Dus voel jij je bijvoorbeeld meer thuis hierin en steek je liever je handen uit de mouwen om gezamenlijk te klussen, bouwen, grasmaaien, snoeien en ga zo nog maar even door? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres, want geen dag is bij ons hetzelfde en er is altijd wel iets te doen! We halen veel voldoening uit ons werk en doen dit met veel plezier, ieder op zijn/haar eigen manier! Voor een paar uurtjes, of meerdere dagen per week, er is nog niemand geweest, die niet voor ons fantastische team bezweek! Herken jij je helemaal in deze tekst en denk jij: dit is iets voor mij! Dan nodigen we je graag uit om met ons in gesprek te gaan en wellicht gaan we er dan binnenkort samen tegenaan! Liever eerst eens kijken, om de mogelijkheden te vergelijken? Dat is helemaal goed, ook dan zien we je graag tegemoet! Hopelijk tot snel! Team Jeugdland-Stad

Structureel
Almere

Chauffeur gezocht voor schoolgaande kinderen

Stichting Waahan

Wij als non-profit (niet-winstmakende) organisatie zijn op zoek naar een chauffeur of chaufeusse (vrijwilliger), die onze schoolgaande kinderen wilt vervoeren. Wij leveren de bussen, brandstof en benodigdheden. Jouw taak: Kinderen thuis ophalen, naar school brengen (voor 08.30u) en thuis afzetten (na schooltijd). Als je geen prive afspraken hebt staan, dan kan je met je mede-chauffeurs gezellig wat kopjes koffie drinken. Tussentijds heb je je eigen vrije tijd en de bus mag mee naar huis. Er zal 2x per maand een maximale vergoeding uitbetaald worden van 210 euro.

Eenmalig
Almere

Held in Huis

VMCA

Als maatje van het project Held in Huis bezoek je regelmatig een inwoner van Almere. De bezigheden kunnen verschillen van samen een kopje thee/koffie drinken tot samen koken, kletsen, fietsen, een creatieve activiteit doen, er op uit, een ommetje maken of bijvoorbeeld rolstoelwandelen. Je schenkt je aandacht, tijd en aanwezigheid aan een ander en houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Een paar uur per week maakt echt verschil! Maatjes worden ingezet bij de volgende doelgroepen: Mensen met dementie Mensen die chronisch ziek zijn (bijvoorbeeld MS, Parkinson) Mensen met niet aangeboren hersenletsel Mensen die levensbedreigend ziek zijn Mensen die terminaal ziek zijn Je mag je voorkeur uitspreken. Samen met jou zoeken we een goede match! Informatie over Held in Huis: Bij het project Held in Huis komt een vrijwilliger de hulpvrager thuis ondersteunen of je gaat er samen op uit. De vrijwilliger komt (in overleg) een aantal uren per week waardoor de eventueel aanwezige mantelzorger (meestal de partner of een familielid) even tijd voor zichzelf heeft. Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding van de coördinatoren van Held in Huis. Daarnaast organiseren wij een aantal terugkombijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kan leren kennen en samen ervaringen kan uitwisselen. Je bent ook van harte welkom op ons jaarlijkse vrijwilligersuitje en een gezellige eindejaar bijeenkomst! Ben je enthousiast geworden? Neem contact op en dan plannen we een afspraak in om kennis met elkaar te maken!

Structureel
Almere

Enthousiaste mensen gezocht

Stichting Buurthopper

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor onze Buurthoppers. CHAUFFEURS voor oa Almere Haven, Almere Stad en Almere Buiten. Wij brengen de mensen naar de huisarts, Fysio, Tandarts, ziekenhuis, supermarkt e.d. Wel is het noodzakelijk dat u minimaal 5 jaar een rijbewijs hebt. We zorgen er voor dat mensen zelfstandig hun boodschappen kunnen blijven doen. Vaak komen mensen al tijden niet meer hun huis uit omdat ze geen mogelijkheid hebben om de deur uit te gaan. Wij helpen de mensen met in en uitstappen en wachten bij de huisarts of fysio tot ze klaar zijn en brengen ze weer naar huis. TELEFONIST(es) voor de planning van de ritten. Hierbij krijg je ontzettend veel leuke gesprekken met de hulpbehoevende mensen. Ook maken wij een reservering voor als mensen een scootmobiel willen lenen. Het zijn soms lange gesprekken omdat mensen eenzaam zijn en behoefte hebben aan een praatje. Wij nemen daarom ook alle tijd voor ze. MONTEUR (electrische auto's) Voor ons wagenpark zoeken wij handige mensen die onze Buurthoppers kunnen onderhouden. Dit zijn kleine werkzaamheden van oa spiegel monteren of vastzetten, kachel vastzetten, stikkers plakken, etc. Wij hebben de buurthopper in de loods in Almere Buiten staan en in Almere Haven in ons buurthuiskamer de Bosgouw en in Almere Stad op het Slufterplatsoen in Waterwijk.

Structureel
Almere

Boodschappenmaatje en samen winkelen

VMCA

Ben jij op zoek naar een leuke en betekenisvolle manier om je tijd door te brengen? Wij zoeken een boodschappenmaatje voor een lieve mevrouw van 67 uit Waterwijk. Eén keer per week er samen op uit, een gezellig praatje maken en genieten van een kopje koffie. Samen naar de markt of winkels. Mw. is op zoek naar wat extra gezelligheid na het verlies van haar man. Ze rookt binnenshuis (maar niet als jij er bent), en heeft een hond en een kat die ook van wat gezelschap houden. Ze rijdt zelf auto en gebruikt een scootmobiel voor buiten. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur ons dan een berichtje. *Bij interesse nodigen we je graag uit op een intakegesprek bij de VMCA zodat we je kunnen toevoegen aan ons gezellige vrijwilligersbestand! Als vrijwilliger bij de VMCA kan je deelnemen aan trainingen en leuke uitjes door het jaar heen. Het aanvragen van een gratis VOG is onderdeel van de inschrijving.

Eenmalig
Almere

Samen sporten is Super COOL!

Stichting Super COOL Almere

Bij Super COOL! sporten en bewegen deelnemers met en zonder beperking samen wekelijks op een vaste avond met elkaar in een groep. In Almere is dat de donderdagavond van 18.45 - 20.00 uur. Het is altijd super gezellig en je wordt er nog eens fitter van. Onze visie is "Samen Sporten". Iedereen kan en mág mee doen. Zonder maatjes zullen deelnemers met een verstandelijke beperking niet zomaar uit zichzelf gaan sporten. Ook woont het merendeel van onze deelnemers begeleid in een zorginstelling. De begeleiding heeft niet altijd de mogelijkheid om deelnemers naar sportactiviteiten te brengen. Veel van onze deelnemers worden dus gebracht en gehaald met collectief taxi vervoer. We gaan uit van gelijkwaardigheid en proberen maatjes zoveel mogelijk één op één te matchen. Dat werkt heel goed mits je je in elkaars leefwereld wilt verdiepen. Wij kijken wat mogelijk is en gaan niet uit van iemands beperking. Wie een goede klik heeft met een deelnemer en dat leuk vindt kan ook sociaal maatje worden (maar het hoeft niet). Een sociaal maatje gaat naast het sporten (ook) iets anders doen, zoals, koffie drinken, winkelen, een avondje uit, etc. Dit is afhankelijk van de behoefte van de deelnemer en de mogelijkheden van de vrijwilliger. Er is een activiteiten budget. Je kunt als vrijwilliger ervoor kiezen om alleen sportmaatje te worden of alleen sociaal maatje of beiden.

Structureel
Jongeren