csrf
Almere voor elkaar logo
Almere voor elkaar

Lesgevers, trainers e.d. voor zwemvereniging

Watervrienden Almere is een zwemvereniging zonder winstoogmerk, die volledig draait op vrijwilligers. Wij zij op zoek naar mensen die affiniteit met zwemmen en kinderen hebben en die ons willen komen helpen. Dit kan bij het diplomazwemmen (elementair) of bij het wedstrijdzwemmen. je hoef niet gediplomeerd te zijn, maar wel veel plezier hebben in het helpen van kinderen en kunnen samenwerken. Wij helpen je graag, ook als je het 'vak' wilt leren. Op dit moment hebben wij meer dan 500 leden en ca. 120 vrijwilligers. Naast de zwemactiviteiten zorgen wij ook voor de juiste begeleiding en mogelijkheden voor (bij/na)scholing, EHBO enz.

Lees meer

structureel

Muziekwijk Zuid: Muziekwijk Z.-Noord

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Watervrienden Almere is een zwemvereniging zonder winstoogmerk, die volledig draait op vrijwilligers. Wij zij op zoek naar mensen die affiniteit met zwemmen en kinderen hebben en die ons willen komen helpen. Dit kan bij het diplomazwemmen (elementair) of bij het wedstrijdzwemmen.
je hoef niet gediplomeerd te zijn, maar wel veel plezier hebben in het helpen van kinderen en kunnen samenwerken. Wij helpen je graag, ook als je het 'vak' wilt leren.

Op dit moment hebben wij meer dan 500 leden en ca. 120 vrijwilligers. Naast de zwemactiviteiten zorgen wij ook voor de juiste begeleiding en mogelijkheden voor (bij/na)scholing, EHBO enz.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Muziekwijk Zuid: Muziekwijk Z.-Noord

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sport & beweging

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Almere

Word mentor en kom op voor je cliënt

Mentorschap Noordwest en Midden

Als mentor kom je op voor de zorgbelangen van iemand met een ziekte of beperking. Je ondersteunt je cliënt bij het nemen van beslissingen in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld net als Renske, die mentor is van Ilse. Ilse heeft een verstandelijke beperking en vindt het moeilijk om zelf beslissingen te nemen in zorg en welzijn. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij helpt haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Monique Kuijpers voor een nadere kennismaking 06 20 30 97 58 of mkuijpers@stichtingmentorschap.nl.

Structureel
Almere

Sfeermakers met ervaring voor achter de bar

De Schoor, Welzijn in Almere

Voor achter de bar in onze multiculturele ontmoetingsruimte in buurtcentrum "Het Kardoes" zoeken wij een sociale Sfeermaker, die gezellig kan kletsen (graag Nederlands)en ook lekkere koffie en drankjes kan serveren vanachter onze moderne bar. In "Het Kardoes" is het altijd gezellig en veel te zien/beleven qua activiteiten en bijeenkomsten met o.a. De Buurtkamer. Voornamelijk voor de donderdag middagen en de vrijdagen van 9:00-13:00 uur(ochtenddienst)en/of van 13:00-17:00 uur(middag dienst). In de weekenden kunnen wij ook goed nog iemand gebruiken. Er dient wel een IVA certificaat behaald te worden en iemand moet ook alcohol kunnen en mogen schenken. Wij vragen voor deze functie een V.O.G aan. Deze wordt door onze stichting vergoed. Kom gerust even een kijkje nemen om de goede sfeer te proeven en een zalig kopje koffie of thee! Graag tot ziens en vriendelijke groeten, Annemarie Sociaal Verbinder en beheerder van buurtcentrum Het Kardoes

Structureel
Almere

Meditatie maatje

Zorggroep Almere, locatie Castrovalva

Voor twee vrouwelijke bewoners van ons woonzorgcentrum Castrovalva, zijn wij opzoek naar een dame of heer die een uurtje per week samen met de dames zouden willen mediteren. Door lichamelijke klachten vinden zij het lastig om te ontspannen en mediteren helpt hen hierbij. Ben jij een rustig persoon die een uurtje per week overheeft om samen met deze gezellig dames te mediteren? Dan nodig ik je graag uit om te reageren op deze vacature. Dag en tijd zijn in overleg.

Structureel
Almere

Overblijfkracht Taalcentrum Almere gezocht

Taalcentrum Almere

Vrijwilligers pleinwacht gezocht! Taalcentrum Almere zoekt enthousiaste mensen die ons vrijwillig, een paar dagen per week tussen 12.00 uur en 13.00 uur willen assisteren en toezicht willen houden bij het spelen op het plein. Wij geven onderwijs aan leerlingen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken en begrijpen. Wij zorgen voor een kleine vrijwilligersvergoeding als tegemoetkoming. Spreekt u dit aan of kent u iemand die dit leuk zouden vinden dan horen we dat graag! Namens de leerlingen en medewerkers van het Taalcentrum Almere, alvast heel veel dank!

Structureel
Almere

Maak jij het verschil voor een brugklasser?

VMCA

Voor het project School’s Cool in Almere ben ik opzoek naar (vrijwillige) mentoren/coaches. De mentoren helpen meiden en jongens om de overstap naar het voortgezet onderwijs met succes en vertrouwen te maken! Een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe vakken plus een berg huiswerk. Voor veel achtstegroepers is de overstap naar de middelbare school spannend en leuk tegelijk. Maar niet voor iedereen. Want, wat als je gewoon iets meer nodig hebt om je weg te vinden op de nieuwe school of als ze er thuis, om wat voor reden dan ook, niet (voldoende) voor je kunnen zijn? Heb je zin om een tiener gedurende 1 jaar met 1 of 2 uurtjes in de week één op één aandacht te geven. Hem te helpen bij het plannen van zijn huiswerk of door te kletsen over hoe het gaat op school. Door zijn vragen te beantwoorden en gewoon door naar hem te luisteren en er voor hem te zijn. Die aandacht gaat een brugklasser helpen om zich prettig te voelen op school. Je hoeft geen onderwijservaring te hebben: je enthousiasme en betrokkenheid zijn voldoende! Wij zorgen dat je de juiste training krijgt en je wordt goed begeleid tijdens het hele traject met je leerling. Zie jij dit wel zitten? Dan kom ik graag in contact met jou! Meld je aan of wil je meer weten dit kan via een berichtje. Laat je je telefoonnummer er bij achter? Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Structureel
Jongeren
Almere

Vacature Penningmeester Hospice Almere

Hospice Almere

Vacature Penningmeester Vanwege het einde van de zittingsperioden van de huidige penningmeester, zijn wij op zoek naar iemand die het stokje vanaf 1 april 2024 wil overnemen en medeverantwoordelijk wil zijn voor het functioneren van onze organisatie. Affiniteit met onze werkzaamheden is daarbij zeer belangrijk Bestuursleden van de Stichting worden voor 4 jaar gekozen en zijn éénmaal herkiesbaar voor nog eens 4 jaar. De bestuursleden (5) ontvangen geen vakantiegeld. Wat is het Hospice Almere? Hospice Almere is een “bijna thuis huis” en is vanaf juli 2020 centraal gevestigd in Almere Stad. We leveren 24-uurs zorg in de laatste fase van hun leven, aan onze bewoners. Zie onze website, voor verdere inhoudelijke informatie. Hoofdlijnen van de functie: • Binnen de vastgestelde kaders, het nemen van de verantwoordelijkheid voor het financiële beleid en alle financiële transacties die plaatsvinden; • Zorgen voor (tussentijdse) rapportages, de jaarlijkse begroting en de jaarverslaglegging, als onderdeel van ons verantwoordingsdocument; • Het onderhouden en bewaken van de contracten en contacten met diverse stakeholders op het beleidsterrein financiën. • Het tijdig indienen van aanvragen voor subsidie bij zowel VWS als de Gemeente Almere. Functie-eisen Voor de functie is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt met een eindverantwoordelijke financiële rol. Het is van belang gemakkelijk en duidelijk te kunnen communiceren en goed te onderhandelen. Een open houding, bereidheid tot samenwerking en nauwgezetheid zijn belangrijke voorwaarden. De financiële administratie is belegd buiten de stichting. Werk- en denkniveau is minimaal HBO. Reacties Wanneer je jezelf in bovenstaande herkent en belangstelling hebt voor deze voor ons belangrijke functie, verzoeken wij je om te reageren naar onze voorzitter Ronald In de maand oktober en november 2023 vinden de gesprekken plaats. Commerciële acties n.a.v. deze advertentie worden niet op prijs gesteld.

Eenmalig
Almere

Medewerk(st)er Pasuitgifte

Voedselloket Almere

Tot je takenpakket behoren: • Het ontvangen van nieuwe en bestaande cliënten die bij Stichting VLA/ Voedselbank Almere komen. • Het uitgeven van de passen en dit verwerken in de administratie. • Het uitleggen hoe het een en ander in zijn werk gaat bij het winkelen in de supermarkt, kledingloket en het MWLA. • Informatie geven over de acties voor de cliënten van VLA Voedselbank Almere. • Zo nodig dien je ook bereid te zijn af en toe andere werkzaamheden te vervullen. • Eens in de 6 weken een afdelingsvergadering bij te wonen

Structureel
Almere

Ouders van een kind met het Syndroom van Down

Humanitas Almere

Ben jij al langer ouder van een kind met het Syndroom van Down? En wil je graag een andere jonge ouder van een kind met het Syndroom van Down helpen? Dan zijn we op zoek naar jou! Als ervaren ouder van een kind met het Syndroom van Down weet je waar jonge ouders in gelijke situatie tegenaan kunnen lopen. Deze jonge ouders zouden graag steun vinden bij een ervaren ouder. Zij zoeken iemand om hun verhaal aan kwijt te kunnen en iemand met wie zij hun vragen en dilemma’s kunnen bespreken. Gewoon van ouder tot ouder. Eén keer per week/twee weken spreek je met de andere ouder af en sluit je aan bij wat er op dat moment speelt. Soms is dat op de (tuin)bank een kopje thee drinken en praten over wat de ander bezighoudt, de andere keer trekken jullie er samen met de kinderen op uit. Als vrijwilliger ben je praatpaal, bied je praktische hulp, geef je opvoedtips, geef je aandacht aan de kinderen en/of versterk je het sociale netwerk. Je helpt een gezin weer op weg door er van mens tot mens voor hen te zijn. In dit vrijwilligerswerk word je ondersteund door een Coördinator van Home-Start. Je krijgt voordat je start handvatten mee vanuit een training. Jij hebt: Ervaring in het opvoeden van kinderen met het Syndroom van Down; Een positieve en open houding. Jij bent: Begripvol en enthousiast; 2 tot 4 uur per week beschikbaar. Jij krijgt: Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: Zinvol vrijwilligerswerk; Voldoening; Een uitgebreide voorbereidende training en interessante (thema)bijeenkomsten; Ondersteuning van je coördinator; Ontmoetingen met een leuk team collega-vrijwilligers; Nieuwe contacten en ervaringen; Ontplooiingsmogelijkheden; Onkostenvergoeding. In tijden van Covid-19 nemen we binnen Home-Start uiteraard de RIVM-maatregelen in acht. Eventueel kan de ondersteuning ook via (beeld)bellen plaatsvinden. Bij Home-Start kun je juist nu iets betekenen! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Structureel
Almere

Vliegende keep met vlotte babbel gezocht!

Zorggroep Almere, locatie Castrovalva

Voor onze afdeling Somatiek, bestaande uit drie etages, zijn wij per direct opzoek naar iemand die het leuk vindt om onze bewoners te voorzien van een kopje koffie of thee . LET OP: Het betreft vacature op dinsdag e/o vrijdagmiddag van 14.45 - 16.00 uur . Mocht je interesse hebben om een of meerdere middagen te willen komen helpen en onderdeel uit te maken van een leuk team, dan kun je je hiervoor aanmelden door een reactie achter te laten onder dit bericht, of een mail te sturen naar: mvanosch@zorggroep-almere.nl

Structureel
Almere

Schooltuinen onderhouden in Almere Stad

Stichting Stad & Natuur Almere

Heb je een passie voor tuinieren en wil je jouw uren en groene vingers inzetten voor succesvolle schooltuinen in Almere? Dan ben jij de ideale vrijwilliger voor ons Schooltuinen project in Almere Stad! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die hun kennis en enthousiasme voor moestuinieren willen inzetten om van schooltuinieren in Almere een succes te maken! Ons project heeft als doel leerlingen op een interactieve manier te leren over het belang van zelfvoorzienend zijn, teamwork, verantwoordelijkheid en het respecteren van onze planeet. Het is een prachtige kans voor leerlingen om te ontdekken waar hun voedsel vandaan komt en om de waarde van gezond eten en duurzaamheid te begrijpen. Dit alles draagt bij aan de ontwikkeling van een groene en gezonde toekomst voor hen en onze wereld. Naast dat de leerlingen van alles leren over moestuinieren zullen ze ook hun tuintjes onderhouden. Maar: om van de tuinen een succes te maken in bijvoorbeeld vakanties, droge periodes, etc, zijn we op zoek naar vrijwilligers die onder begeleiding van beheerder Schooltuinen Wouter willen helpen met het onderhouden van de schoolmoestuinen. De schoolmoestuin is verdeeld over 2 locaties: schoolmoestuin en moestuinbakken op Kinderboerderij den Uylpark en nog een stuk grond op de verfplantenakker in het Den Uylpark. Als vrijwilliger zul je: 1) De schooltuin onderhouden; onkruid wieden, water geven, grasmaaien, composthoop keren, compost kruien 2) Zaaien en verspenen, zodat de kinderen mooie en sterke plantjes kunnen uitplanten. 3) Meehelpen met onderhoud en reparatie van hekwerk/gereedschap etc. Wij zoeken: - Tuinierliefhebbers die hun handen graag vuil maken. - Vrijwilligers met groene vingers, ervaring met moestuinieren is een pré, maar ook zonder ervaring kun je zeker van betekenis zijn. - Interesse in ecologisch tuinieren Wat wij bieden: - Een kans om een positieve impact te maken op de lokale gemeenschap en jonge levens. - Een vrijwilligersovereenkomst met heldere afspraken. - Verzekering gedurende je vrijwilligerswerk. - Gezellige sociale evenementen met het team, inclusief een jaarlijkse kerstborrel en zomeruitje. Gelegen in het groene hart van Almere Stad bij Kinderboerderij den Uylpark, biedt dit project een prachtige plek om vrijwilligerswerk te doen. Voel jij je geroepen om bij te dragen aan dit fantastische initiatief? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Voor deze rol vragen we voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan.

Structureel