csrf
Almere voor elkaar logo
Almere voor elkaar

Word mentor en kom op voor je cliënt

Als mentor kom je op voor de zorgbelangen van iemand met een ziekte of beperking. Je ondersteunt je cliënt bij het nemen van beslissingen in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld net als Renske, die mentor is van Ilse. Ilse heeft een verstandelijke beperking en vindt het moeilijk om zelf beslissingen te nemen in zorg en welzijn. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij helpt haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact op met coördinator Monique Kuijpers voor een nadere kennismaking [telefoonnummer verborgen] of [e-mailadres verborgen].

Lees meer

structureel

De Vaart

Centrum Almere Stad: Centrum Stad Oost

Muziekwijk Zuid: Muziekwijk Z.-West

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Als mentor kom je op voor de zorgbelangen van iemand met een ziekte of beperking. Je ondersteunt je cliënt bij het nemen van beslissingen in zorg en welzijn.

Bijvoorbeeld net als Renske, die mentor is van Ilse. Ilse heeft een verstandelijke beperking en vindt het moeilijk om zelf beslissingen te nemen in zorg en welzijn. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij helpt haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven.

Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor.

Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor!

Wat krijg jij als mentor?
• uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact
• werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen
• scholing en begeleiding
• een maandelijkse onkostenvergoeding

Ben jij de persoon die:
• zich goed kan inleven in anderen
• communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen
• minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid
• minimaal 4 uur per maand beschikbaar is

Neem dan contact op met coördinator Monique Kuijpers voor een nadere kennismaking [telefoonnummer verborgen] of [e-mailadres verborgen].

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Maandelijks 4 tot 8 uur

Locatie

De Vaart

Centrum Almere Stad: Centrum Stad Oost

Muziekwijk Zuid: Muziekwijk Z.-West

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Samen sporten is Super COOL!
Almere

Samen sporten is Super COOL!

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Super COOL Almere

Bij Super COOL! sporten en bewegen deelnemers met en zonder beperking samen wekelijks op een vaste avond met elkaar in een groep. In Almere is dat de donderdagavond van 18.45 - 20.00 uur. Het is altijd super gezellig en je wordt er nog eens fitter van. Onze visie is "Samen Sporten". Iedereen kan en mág mee doen. Zonder maatjes zullen deelnemers met een verstandelijke beperking niet zomaar uit zichzelf gaan sporten. Ook woont het merendeel van onze deelnemers begeleid in een zorginstelling. De begeleiding heeft niet altijd de mogelijkheid om deelnemers naar sportactiviteiten te brengen. Veel van onze deelnemers worden dus gebracht en gehaald met collectief taxi vervoer. We gaan uit van gelijkwaardigheid en proberen maatjes zoveel mogelijk één op één te matchen. Dat werkt heel goed mits je je in elkaars leefwereld wilt verdiepen. Wij kijken wat mogelijk is en gaan niet uit van iemands beperking. Wie een goede klik heeft met een deelnemer en dat leuk vindt kan ook sociaal maatje worden (maar het hoeft niet). Een sociaal maatje gaat naast het sporten (ook) iets anders doen, zoals, koffie drinken, winkelen, een avondje uit, etc. Dit is afhankelijk van de behoefte van de deelnemer en de mogelijkheden van de vrijwilliger. Er is een activiteiten budget. Je kunt als vrijwilliger ervoor kiezen om alleen sportmaatje te worden of alleen sociaal maatje of beiden.

Jongeren
Jongvolwassenen helpen bij geldzaken
Almere

Jongvolwassenen helpen bij geldzaken

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Humanitas Almere

Vind jij het leuk om met geldzaken bezig te zijn en wil je jongvolwassenen helpen die de grip op hun financiën zijn verloren? Met jouw hulp kan een jonge mede-Almeerder orde op zaken stellen en voorkomen dat er schulden ontstaan. Je financiën op orde brengen en houden gaat niet vanzelf. Lang niet alle jongeren en jongvolwassenen krijgen van huis uit mee hoe je dit kunt doen. En dat kan vervelende gevolgen hebben. En dan is het fijn als er iemand over je schouder meekijkt en je helpt om weer grip op je geldzaken te krijgen. Iemand die geen oordeel heeft maar wel verstand van zaken. Dit project heet niet voor niets Get a Grip! Klik hier voor meer informatie over het project. Als vrijwilliger van Get a Grip geef je tips, bemoediging en ondersteuning, maar je wordt nooit deel van hun probleem. Je hoeft ook niet alles te weten over alle actuele financiële regelingen, dat leer je bij ons. Financieel inzicht en overzicht, het is belangrijk dat je dat hebt. Je krijgt een goeie training voordat je begint en je kunt altijd bij jouw coordinator terecht voor overleg, advies of een luisterend oor. Wie je bent •Je bent er goed in om geldzaken te ordenen en overzichtelijk te maken •Je kunt goed luisteren en motiveren •Je bent een paar uur per week beschikbaar •Je zoekt leuk, zinvol en leerzaam vrijwilligerswerk Wat je krijgt Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: •Voldoening •Zinvol vrijwilligerswerk •Ondersteuning door je coördinator •Ontplooiingsmogelijkheden •Nieuwe contacten en ervaringen •Deskundige trainingen en begeleiding •Onkostenvergoeding •Een leuk team collega-vrijwilligers Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen of kijk op de website van Humanitas Almere.

Jongeren
Heb jij opvoedervaring en wil je dit delen?
Almere

Heb jij opvoedervaring en wil je dit delen?

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Humanitas Almere

Heb jij opvoedervaring en wil je dit delen met een zwangere alleenstaande moeder? Door allerlei omstandigheden staan zwangere vrouwen er soms alleen voor. Ze weten niet wat ze moeten verwachten en waar ze aan moet denken als aanstaande moeder. Ze willen niets liever dan hun kindje een goede start meegeven en zoeken iemand die hen daarbij wil ondersteunen. Jij kunt die alleenstaande en aanstaande moeder helpen! Door één keer per week samen af te spreken. Bijvoorbeeld bij haar thuis om dan samen een kopje thee te drinken, te luisteren en mee te denken over de voorbereiding op de bevalling. Maar ook na de bevalling is het fijn als ze nog wat ondersteuning krijgen. Een goede start is ongelooflijk belangrijk Als vrijwilliger aansluiten bij een jong gezin is ontzettend waardevol! Met een goede start heeft kindje meer kans op een goede ontwikkeling in de toekomst. Heb je interesse of wil je informatie? Stuur een berichtje!

Je wilt een brugklasser zien groeien
Almere

Je wilt een brugklasser zien groeien

Wekelijks · 1 tot 2 uur
VMCA

Als mentor bij School’s Cool help je 1,5 uur in de week een leerling voor 12 tot 18 maanden. Als vrijwillige-mentor, coach je een leerling uit groep 8 om de grote overstap naar de middelbare school te maken. Hier komt veel bij kijken. Steun vanuit thuis is hierbij ontzettend belangrijk maar soms is die mogelijkheid er niet. Een mentor van School’s Cool kan dan het verschil maken. De 1- op 1 begeleiding is van grote waarde. Een kind voelt zich gezien en de thuismentor ziet de leerling groeien. Meestal werkt een mentor van School’s Cool aan praktische zaken als huiswerk, planning, organisatie en alle andere zaken die komen kijken bij deze overstap. Je werkt bij de leerling thuis. De VMCA begeleidt de mentor van School’s Cool met trainingen, ontmoetingsavonden of soms alleen een luisterend oor, dus je staat er niet alleen voor.

Overblijfkracht Taalcentrum Almere gezocht
Almere

Overblijfkracht Taalcentrum Almere gezocht

Wekelijks · 2 tot 10 uur
Taalcentrum Almere

Vrijwilligers pleinwacht gezocht! Taalcentrum Almere zoekt enthousiaste mensen die ons vrijwillig, een paar dagen per week tussen 12.00 uur en 13.00 uur willen assisteren en toezicht willen houden bij het spelen op het plein. Wij geven onderwijs aan leerlingen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken en begrijpen. Wij zorgen voor een kleine vrijwilligersvergoeding als tegemoetkoming. Spreekt u dit aan of kent u iemand die dit leuk zouden vinden dan horen we dat graag! Namens de leerlingen en medewerkers van het Taalcentrum Almere, alvast heel veel dank!

Ouders van een kind met het Syndroom van Down
Almere

Ouders van een kind met het Syndroom van Down

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Humanitas Almere

Ben jij al langer ouder van een kind met het Syndroom van Down? En wil je graag een andere jonge ouder van een kind met het Syndroom van Down helpen? Dan zijn we op zoek naar jou! Als ervaren ouder van een kind met het Syndroom van Down weet je waar jonge ouders in gelijke situatie tegenaan kunnen lopen. Deze jonge ouders zouden graag steun vinden bij een ervaren ouder. Zij zoeken iemand om hun verhaal aan kwijt te kunnen en iemand met wie zij hun vragen en dilemma’s kunnen bespreken. Gewoon van ouder tot ouder. Eén keer per week/twee weken spreek je met de andere ouder af en sluit je aan bij wat er op dat moment speelt. Soms is dat op de (tuin)bank een kopje thee drinken en praten over wat de ander bezighoudt, de andere keer trekken jullie er samen met de kinderen op uit. Als vrijwilliger ben je praatpaal, bied je praktische hulp, geef je opvoedtips, geef je aandacht aan de kinderen en/of versterk je het sociale netwerk. Je helpt een gezin weer op weg door er van mens tot mens voor hen te zijn. In dit vrijwilligerswerk word je ondersteund door een Coördinator van Home-Start. Je krijgt voordat je start handvatten mee vanuit een training. Jij hebt: Ervaring in het opvoeden van kinderen met het Syndroom van Down; Een positieve en open houding. Jij bent: Begripvol en enthousiast; 2 tot 4 uur per week beschikbaar. Jij krijgt: Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals: Zinvol vrijwilligerswerk; Voldoening; Een uitgebreide voorbereidende training en interessante (thema)bijeenkomsten; Ondersteuning van je coördinator; Ontmoetingen met een leuk team collega-vrijwilligers; Nieuwe contacten en ervaringen; Ontplooiingsmogelijkheden; Onkostenvergoeding. In tijden van Covid-19 nemen we binnen Home-Start uiteraard de RIVM-maatregelen in acht. Eventueel kan de ondersteuning ook via (beeld)bellen plaatsvinden. Bij Home-Start kun je juist nu iets betekenen! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Wil jij ouders laten zien wat ze goed doen?
Almere

Wil jij ouders laten zien wat ze goed doen?

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Humanitas Almere

Opvoeden gaat vaak vanzelf, maar soms niet. Er bestaan geen opleidingen om een gezin draaiende te houden en kinderen op te voeden. Ouders doen wat ze kunnen en meestal komen ze er zelf uit. Soms lukt het even niet. Het kan zijn dat er zorgen zijn over kinderen, partner, werk en wonen. Dit alles heeft invloed op de ouder en daarmee op de opvoeding, zeker als er niet veel mensen zijn om op terug te vallen. Humanitas Home-Start Almere zoekt vrijwilligers die ervaring hebben met opvoeden en/of opgroeiende kinderen. Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor de ouders en hun kinderen. Je biedt tijd en aandacht in de vorm van een luisterend oor. Je denkt met ouders mee en samen zoek je naar oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen van ouders weer. Hierdoor zijn zij na verloop van tijd in staat om het gezinsleven zelf weer op te pakken. Kijk voor meer informatie op: [website verborgen]

Spreek je Arabisch of Turks?
Almere

Spreek je Arabisch of Turks?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Humanitas Almere

Steeds vaker melden zich bij Humanitas ouders die nog niet lang in Nederland wonen. Ze voelen zich eenzaam en hebben veel vragen over het opvoeden en opgroeien in Nederland. Zij willen graag steun van een Home-Start vrijwilliger die er wekelijks voor hen kan zijn en hen begrijpt. Omdat de vraag zo groot is, zoeken we vrijwilligers die een gezin willen ondersteunen en naast Nederlands ook Arabisch of Turks spreken. Vrijwilligster Aisha vertelt: Home-Start Vrijwilliger Aisha is gekoppeld aan met Shahla van 25 jaar. Shahla woont nu twee jaar in Nederland, ze heeft een dochtertje van drie en is zwanger van hun tweede kindje. Aisha: "Ik kom iedere week op dinsdagochtend twee uur bij Shahla thuis. We drinken samen een kopje thee en dan vertelt zij aan mij wat haar bezighoudt. Shahla heeft veel vragen over de opstandige buien van haar dochter. Dit herken ik wel, want die had mijn dochter vroeger ook! Doordat ik Arabisch spreek kan ik hierover makkelijk met haar in gesprek gaan. Daarnaast wil Shahla heel graag Nederlands leren, dus oefenen we dit ook samen. We gaan samen naar buiten. Ik laat haar zien waar zij met haar kind naartoe kan gaan en hoe het in Nederland geregeld is. Zo wordt voor haar de drempel steeds lager om eruit te gaan en weet zij haar weg beter te vinden. Shahla laat mij weten dat zij uitkijkt naar mijn bezoeken. Ze voelt zich minder eenzaam en krachtiger. Het is fijn om haar zo te zien groeien!” Iets voor jou? Heb jij: - Eén keer per week de tijd om een gezin op weg te helpen naar een fijne toekomst in Almere? - Kennis van zowel de Nederlandse als de Arabische/Turkse taal? - Ervaring met het ouderschap? - Enthousiasme? Dan komen we heel graag in contact met jou! Hoe gaat het in zijn werk? Voordat je aan de slag gaat als Home-Start vrijwilliger volg je een korte training. Je wordt tijdens je vrijwilligerswerk ondersteund door een coördinator en je komt regelmatig met je collega-vrijwilligers samen om ervaringen te delen. Ook zijn er veel interessante themabijeenkomsten die je kunt bijwonen.

Houd je van taal en coachen?
Almere

Houd je van taal en coachen?

Wekelijks · 6 tot 8 uur
Humanitas Almere

Houd je van taal, heb je het hart op de juiste plaats en heb je ca. 8 uur per week tijd voor vrijwilligerswerk? Dan komen wij graag met je in contact! Wij zoeken een enthousiaste projectmedewerker! Ruim 30.000 Almeerders hebben moeite met de Nederlandse taal. Onze vrijwilligers helpen stadsgenoten die beter Nederlands willen spreken, lezen en/of schrijven. Als projectmedewerker zorg jij dat deze vrijwilligers hun werk goed kunnen doen. Wat ga jij doen? - Kennismaken met deelnemers uit alle windstreken - Begeleiden van maximaal 10 gemotiveerde vrijwilligers - Deelnemen aan het maandelijks teamoverleg - Je bent zo’n 8 uur per week beschikbaar Wat krijg jij? - Een goede voorbereiding en training - Deskundige begeleiding van je projectcoördinatoren - Een leuk team met 6 andere projectmedewerkers - Zinvol vrijwilligerswerk - Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen - Onkostenvergoeding Wie ben jij? Als projectmedewerker ben jij de onmisbare schakel voor ons project!

Leerling klusser
Almere

Leerling klusser

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Fixbrigade | onderdeel van Welzijnsorganisatie De Schoor

Word Leerling Fixer bij de FIXbrigade: Help Bewoners Energie en Geld Besparen! Werk jij graag met gereedschap en heb je een passie voor duurzaamheid? Wil je jouw vaardigheden inzetten om mensen te helpen hun energieverbruik te verminderen en kosten te besparen? Dan hebben wij de perfecte vrijwilligerspositie voor jou! Wat doe je als Leerling Fixer? Als Leerling Fixer bij de FIXbrigade ga je samen met een teamgenoot op pad naar woningen van bewoners met een laag inkomen. Met jouw hulp worden kleine, maar belangrijke energiebesparende maatregelen uitgevoerd. Je gaat aan de slag met: • Het vervangen en aanbrengen van tochtstrippen. • Het vervangen van kitranden. • Het aanbrengen van radiatorfolie. • Het beter afstellen, ontluchten en bijvullen van de verwarming. • Het vervangen van gloeilampen door energiezuinige ledverlichting. • Het opsporen en, indien mogelijk, verhelpen van vochtproblemen in de woning. • Het adviseren van bewoners over eenvoudige manieren om energie te besparen. Wat bieden wij jou? • Praktijkervaring: Leer van ervaren FIXbrigade collega’s en bouw waardevolle vaardigheden op in klussen en energiebesparing. • Training en workshops: Vergroot je kennis met workshops over verwarming, kitten, tochtstrippen, infraroodfoto’s en meer. Ook kan je zelfs andere certificaten behalen door bijvoorbeeld mee te doen aan een Stress Sensitieve Dienstverlenging training. • Betekenisvol werk: Maak een directe impact op de gemeenschap door mensen te helpen energie en geld te besparen, en draag bij aan een duurzamere wereld. • Gezellig team: Werk samen met een betrokken en gezellig team in een positieve en inclusieve cultuur. Wat zeggen onze vrijwilligers? Heiko van den Broek deelt zijn ervaring: “Bij de FIXbrigade help ik mensen op een praktische manier met energie besparen. En ik leer er zelf ook nog wat van! Het is fantastisch om mensen te ondersteunen en te zien hoe blij ze zijn met onze hulp. Bovendien leer ik elke keer weer iets nieuws, wat ik ook in mijn eigen huis toepas.” Waarom jij deze rol zou moeten overwegen: • Je hoeft geen expert te zijn; je leert veel tijdens het werk en jouw inzet maakt een groot verschil. • Je helpt een diverse groep bewoners, van ouderen tot mensen in begeleid wonen, met praktische oplossingen voor hun energieproblemen. • Je draagt bij aan een duurzamere wereld en krijgt de kans om jezelf verder te ontwikkelen. • Als Leerling Fixer bezoek je mensen thuis en help je hen op een praktische manier zonder kosten in rekening te brengen. Dit maakt jouw werk bijzonder waardevol en dankbaar. Bewoners in Almere herinneren onze fixers als de vriendelijke persoon die hen écht heeft geholpen. De dankbare reacties die je ontvangt tonen direct de positieve impact die je maakt. Klaar om het verschil te maken? Meld je aan als Leerling Fixer en wordt een onmisbare schakel in ons team! Samen maken we energie besparen eenvoudig en toegankelijk voor iedereen. Interesse? Neem contact met ons op en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een energiezuinige toekomst!

Jongeren