VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Ik ben vrijwilliger

   

Masterclass Managen van vrijwilligers

Wat is er nou mooier dan werken met vrijwilligers? Gemotiveerde mensen met hart voor de zaak aansturen, begeleiden en ondersteunen, wie wil dat niet? Maar wie met vrijwilligers werkt zal het vast en zeker herkennen, het valt soms niet mee. De vrijwilliger verandert, de inzet van vrijwilligers binnen de organisatie verandert, er moet aan beleidsdoelstellingen gewerkt worden. De vrijwilliger heeft het idee dat ze alles bij de coördinator kunnen neerleggen en verwacht een bepaalde ondersteuning. Hoe houd je dit als vrijwilligerscoördinator vol? Volgens Willem-Jan de Gast valt dat te leren!

Tijdens de masterclass zal Willem-Jan de Gast ons meenemen in de veranderende wereld van de vrijwilligersmanager en hoe je hier mee om kunt gaan. Hij schreef hierover een artikel voor Movisie: De vrijwilligerscoördinator onder druk: Jongleren kun je leren!

Willem-Jan is mede auteur van het ‘Basisboek vrijwilligersmanagement’, werkzaam bij Movisie en eigenaar van Nomade training en advies.

In een ‘World Café’ gaan we met elkaar in gesprek over de veranderingen en druk die we in Almere ervaren. We wisselen kennis uit en brainstormen over wat welk werkt. We gaan in gesprek over wat werkt en waar je gebruik van kunt maken.

Deze masterclass is interessant voor iedereen die vrijwilligers begeleidt.

Programma:

  • 09.45 uur Inloop
  • 10.00 uur welkom
    Presentatie door Willem-Jan de Gast – Movisie
  • 10.30 uur World Café
    Gesprekstafels – 4 rondes
  • 11.30 uur Plenair afronden
  • 12.00 uur Afsluiting met een lichte lunch

Waar vindt de activiteit plaats?

routebeschrijving
Datum: 28 februari 2019
Tijd: 09.45 - 12.00
Locatie: Buurtcentrum De Inloop
's-Hertogenboschplein 8, Almere
Aanmelden: klik hier om u aan te melden