VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Ik ben vrijwilliger

   

Vriendenkringen

Een groot aantal mensen is op zoek naar nieuwe sociale contacten. Een groep mensen met wie ze regelmatig iets leuks kunnen doen. Het vinden van deze mensen is alleen niet altijd even gemakkelijk. Hoe pak je dat aan? Waar vind je ze?

Ben jij op zoek naar nieuwe contacten?

Vriendenkringen van de VMCA kan hierbij een handje helpen. Wij helpen je mensen te vinden die dezelfde interesses, hobby’s en instelling hebben. Mensen met wie je op regelmatige basis samen iets leuks kunt ondernemen. Wij brengen jullie met elkaar in contact. Samen kun je dan bijvoorbeeld gaan wandelen, sporten, naar de bioscoop, een terrasje pakken of naar een museum.

De vriendengroep bestaat uit maximaal 8 personen en wordt in het begin begeleid door een vrijwilliger. Deze vrijwilliger kan ook een lid van de groep zijn, begeleidt de eerste kennismaking en zorgt ervoor dat er regelmatig afspraken worden gemaakt. Meestal is dit één keer in de twee weken.
Als alles goed loopt, kan jullie Vriendenkring zonder begeleiding op eigen kracht verder.

Iets voor jou?

Vriendenkringen is er voor iedereen. Oud, jong, mannen, vrouwen, met of zonder beperking. Denk bijvoorbeeld aan vrouwen die door de zorg voor hun kinderen of andere omstandigheden hun sociale contacten zijn kwijtgeraakt, mannen die sinds kort in Almere wonen en het moeilijk vinden om nieuwe contacten aan te knopen en jongeren met een beperking die niet zomaar op iemand af stappen om kennis te maken.

Een Vriendenkring begeleiden?

Sommige mensen hebben een steuntje in de rug nodig om contact met anderen te zoeken.
Het is fijn als zij iemand hebben die hen daarbij begeleidt, zodat zij de eerste stappen samen met jou kunnen zetten. Vervolgens zorg je er als vrijwillige begeleider voor dat er regelmatig onderling contact is.

Aanmelden?

Zoek jij nieuwe contacten of vind je het leuk om als
vrijwilliger een Vriendenkring te begeleiden? Meld je dan aan. 

 

Uw consulent

Hilco Griffioen:
T 036 534 14 04
E h.griffioen@vmca.nl
Contact Heeft u vragen?
T 036 534 14 04 Stel uw vraag