VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Klassenassistent (m/v) in Almere

Functie omschrijving:
Wanneer iemand in Nederland komt wonen, is het belangrijk om de taal te leren en te leren hoe we in Nederland leven en wonen. Vluchtelingen en migranten leren dit door het volgen van een inburgeringscursus. Voor de locatie Almere zijn wij op zoek naar een vrijwilliger voor de functie van klassenassistent, die inburgeraars extra ondersteuning wil bieden tijdens de lessen.

Als klassenassistent ondersteun je de NT2 (Nederlands als tweede taal) docent tijdens de lessen. Zo begeleid je onder andere subgroepjes of individuele cursisten, heb je een signalerende rol en voer je overleg met de NT2 docent over de voortgang van de klas en individuele cursisten. De docent geeft de les en is eindverantwoordelijk. Je bent beschikbaar voor 1 tot 3 lessen per week. De lessen zijn doordeweeks tussen 9:00 en 17:00 uur. Om voldoende continuïteit te bieden aan onze cursisten vragen we je een minimale verbintenis van 9 opeenvolgende maanden.

Vaardigheden:
Geduldig en flexibel Goede beheersing van Nederlandse taal Positieve houding t.a.v. vluchtelingen en VluchtelingenWerk Goede communicatieve eigenschappen Ervaring in het onderwijs is een pre
Organisatie: VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland
Locatie: VluchtelingenWerk Almere: Rentmeesterstraat 42 Almere
Website: https://www.vluchtelingenwerk.nl/westenmiddennederland/vacatures/klassenassistent-mv-almere-1
Uren per week: 3
Verzekering: Ja
Contactpersoon: Janneke van Workum- van Zantvoort
E-mailadres: jvanworkum@vluchtelingenwerk.nl
Telefoonnummer: 06-30894077