VMCA voor elkaar in Almere
     
     

In kaart brengen van Almeers viswater

Functie omschrijving:
2-4 vrijwilligers gezocht met affiniteit voor sportvissen tbv de Hengelsportvereniging Ons Genoegen-Almere
  • Vrijwilligers brengen geselecteerde Almeerse viswateren in kaart. Dat betekent dat zij informatie verzamelen over waterplanten, toegankelijkheid voor sportvissers, gebruik en belasting, oeverbeplanting, waterplanten, doorzichtigheid, waterkwaliteit, visstand en bodemvegetatie. De gegevens worden weergegeven op factsheets van Sportvisserij Nederland en verwerkt in de digitale omgeving tbv de Almeerse sportvissers en de gemeente Almere.
  • Vrijwilligers adviseren en onderbouwen of en hoe specifieke wateren geschikt kunnen worden gemaakt of gehouden voor de sportvisserij. Is het water geschikt voor jeugdactiviteiten of voor een specifieke vorm van visserij?
  • Vrijwilligers adviseren de hengelsportvereniging of en hoe de vereniging zelf bij kan dragen aan het onderhoud van specifieke viswateren (maaibeleid, verhogen toegankelijkheid). Hiervoor worden kenmerken en voorwaarden geformuleerd waarmee de hengelsportvereniging gefundeerde keuzes kan maken.
De opbrengst is: factsheets en visplan

Vaardigheden:
Schriftelijke- en mondelinge communicatieve vaardigheden, gebruik van Microsoft Office en andere software programma\\\'s, affiniteit met de hengelsport
Organisatie: Hengelsportvereniging Ons Genoegen-Almere
Uren per week: 10-20 uur pw in de lente en de zomer zelf in te vullen
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja
Contactpersoon: Paul Maasen
E-mailadres: paul.maasen@hu.nl
Telefoonnummer: 0623900806