VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Ervaringsdeskundige familieondersteuner

Functie omschrijving:
Kwintes biedt familie en naastbetrokkenen familieondersteuning aan. Bij deze ondersteuning ligt de focus op de naastbetrokkenen en hun herstel. Door hen goed te informeren, te ondersteunen en te motiveren, blijven zij beter op de been en kunnen de cliënt beter helpen om zijn/haar leven weer op de rails te krijgen en leveren zo een bijdrage aan het herstel van de cliënt. Dit doen we middels gesprekken met een duo van een ervaringsdeskundige familieondersteuner en een professionele familieondersteuner van Kwintes.
De ervaringsdeskundige familieondersteuner heeft zélf een familielid met een vergelijkbare kwetsbaarheid, veel praktische kennis over die kwetsbaarheid en begrijpt als geen ander de problemen en de zorgen van de naastbetrokkenen van de cliënt, heeft veel praktische tips over de omgang met de cliënt. Als ervaringsdeskundige familieondersteuner krijg je een training tot familieondersteuner. Regelmatig organiseren we intervisie en bijscholing voor ons hele team van familie-ervaringsdeskundigen.

Vaardigheden:
Eigen ervaringsdeskundigheid als naastbetrokkene van iemand met een psychiatrische kwetsbaarheid waarbij jullie een vorm balans hebben bereikt. HBOniveau, sociaal/communicatief sterk.
Organisatie: Kwintes
Website: www.kwintes.nl
Uren per week: In overleg
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja
Contactpersoon: Marian Bont
E-mailadres: vrijwilligersflevo@kwintes.nl
Telefoonnummer: 0629204354