VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Super COOL! gaat super GOED!

Wauw wat een positieve ontwikkelingen de afgelopen tijd bij super COOL!
Afgelopen donderdag waren er 26 (ja echt zesentwintig) deelnemers bij de eerste skeelerles van dit seizoen. Daarvan waren weer 7 nieuwe deelnemers. En dan waren een aantal van onze vaste deelnemers nog niet eens aanwezig. Super COOL! groet groeit groeit. Top! Dat is een compliment voor ons als coalitie (VMCA, Triade en ASV) en de betrokken vrijwilligers en stagiaires want we doen blijkbaar iets goed.

Vijf deelnemers hebben donderdag definitief te horen gekregen dat ze echt mee mogen gaan doen aan de Special Olympics World Games in Oostenrijk aan het onderdeel schaatsen. Deze wedstrijden zijn in maart 2017 in Graz. Het motto van de games is “Changing Lives, Changing Attitudes” en dat is iets waar wij als super COOL! ook zeker aan bijdragen.

Een aantal deelnemers en begeleiders hebben op de KWF skeelermarathon afgelopen woensdag hun stinkende beste gedaan om geld in te zamelen voor het goede doel. De live uitzending was vanuit de Schouwburg in Almere. Zo hebben ze laten zien dat ze er bij horen en ook top prestaties kunnen leveren en het project weer een beetje meer op de kaart gezet.

Verder heeft de Lions Club Almere (www.lionsclubalmere.nl) definitief toegezegd de super COOL! deelnemers die mee gaan doen aan verschillende Special Olympics wedstrijden de komende jaren te gaan sponsoren. Zij doen dat door als vrijwilliger allerlei acties te organiseren waarmee ze geld ophalen. 

De eerste sponsor donatie is dan voor het vervoer naar Nijmegen. Begin juli zijn daar de Special Olympics Nationale Spelen waarbij 8 super COOL-ers mee gaan doen aan de skeeler wedstrijden. Daarnaast doet er nog sporters van Havas (handbal) en de Almeerse (hockey) mee die ook door de Lions gesponsord worden.

Meedoen aan super COOL! betekent ook dat je regelmatig op de foto mag met bekende Nederlanders zoals op deze foto’s met Gerard Kempkers, Crispijn Ariens en Mark Tuitert.

Omdat super COOL! groeit zijn er ook steeds meer (sport) maatjes nodig. Ben je daarin geïnteresseerd, of wil je eerst eens komen kijken of het iets voor je is. Neem dan contact op met Tineke Post: t.post@vmca.nl Op dit moment zijn we bezig met de sport skeeleren maar we gaan binnenkort verder met atletiek, wandelen/hardlopen en fietsen. Elke deelnemer doet op zijn/haar niveau mee wat betekent dat we ook vrijwilligers van verschillend niveau zoeken.

Super COOL! wordt gefinancierd vanuit de Sportimpuls en het Oranje Fonds. In de week van 1 t/m 7 mei gaan super COOL! deelnemers en hun ouders mee helpen met de collecte van het Oranje Fonds. Wil jij ook helpen? Meld je dan aan.


  
Foto: Fred Rotgans
  

Foto: Bart van Homburg