VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Mobiliseert én motiveert u vrijwilligers op een buitengewone manier?De zoektocht naar de Appeltjes van Oranje 2019 is gestart!
We zijn op zoek naar de drijvende krachten achter succesvolle sociale projecten, die met hun aanpak, innovatiekracht en gedrevenheid echt iets teweeg hebben gebracht. Wie is het beste in staat om vrijwilligers te mobiliseren en hen op langere termijn actief te houden?

Wie heeft bijvoorbeeld dé manier ontwikkeld waarop vrijwilligers zich blijvend inzetten voor een ander, ook als er best wel wat van ze gevraagd wordt? Of wiens innovatieve aanpak ervoor zorgt dat vrijwilligers zich automatisch wíllen blijven inzetten. Of wie heeft bijvoorbeeld een bijzondere groep vrijwilligers in actie gebracht, terwijl niemand dat ooit van tevoren had gedacht.

Het thema is: De kracht van samen; vrijwilligers doen mee(r)! Past uw initiatief bij het thema? Aanmelden is mogelijk tot en met 11 november 2018. De criteria om mee te doen vindt u hier.

Het Appeltje van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van € 15.000,=. De prijs wordt in mei 2019 uitgereikt op Paleis Noordeinde door Koningin Máxima. 

We zien alle voordrachten met veel plezier tegemet. 

Met vriendelijke groeten,

Peter Douwes
directeur Oranje Fonds