VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Mantelzorgpleinalmere


Mantelzorgplein AlmereMantelzorgplein Almere


Mantelzorgplein Almere

Het Mantelzorgplein Almere is een online platform waarop al het aanbod rond mantelzorg(ondersteuning) in Almere wordt samengebracht. Het betreft aanbod vanuit initiatieven/organisaties/bedrijven uit Almere, voor mantelzorgers en professionals die in contact komen met mantelzorgers. 

Het aanbod op het Mantelzorgplein Almere draagt bij aan:

  • (h)erkenning van mantelzorgers
  • het vergroten van kennis over mantelzorg(ondersteuning
  • verlichten en versterken van mantelzorgers, zodat zij in balans kunnen mantelzorgen en vitaal blijven
  • een goede afstemming en samenwerking tussen formele en informele zorg
Voor wie is het Mantelzorgplein Almere?

Het Mantelzorgplein Almere is er voor mantelzorgers en professionals in Almere die regelmatig in contact komen met mantelzorgers.

Voor mantelzorgers
Het doel van het Mantelzorgplein Almere is om mantelzorgers kennis te bieden over mantelzorg, ziektebeelden en hoe om te gaan met bepaalde situaties. Ook biedt het Mantelzorgplein mogelijkheden voor ontmoeting met andere mantelzorgers, om met elkaar in gesprek te gaan of aan een ontspannende activiteit deel te nemen. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen zorg, werk en vrije tijd, daarbij is het ook belangrijk om vitaal en gezond te blijven. Aanbod in Almere op dit gebied, specifiek voor mantelzorgers wordt ook via het Mantelzorgplein Almere aangeboden.

Voor professionals
Professionals die regelmatig contact hebben met mantelzorgers vinden op het Mantelzorgplein Almere mogelijkheden om hun kennis op het gebied van mantelzorg te verbreden, verdiepen of bij te houden. Het Mantelzorgplein biedt de mogelijkheid om trainingen, workshops, presentaties etc. te volgen of op maat aan te vragen.

Kijk op het Mantelzorgplein Almere voor het aanbod voor mantelzorgers en professionals.
Contact Heeft u vragen?
T 036 534 14 04 Stel uw vraag